Eszköztárak

Ez a szakasz áttekintést nyújt a LibreOffice Writerben elérhető eszköztárakról. Ebből az áttekintésből megismerheti a LibreOffice eszköztárainak alapértelmezett beállításait.

Standard eszköztár

A Standard eszköztár mindegyik LibreOffice-alkalmazásnak része.

Formázás eszköztár

A Formázás eszköztár számos szövegformázó funkciót tartalmaz.

Rajz eszköztár

A Rajz eszköztár a gyakran használt szerkesztőeszközöket tartalmazza. Az ikon melletti nyílra kattintva megnyílik egy eszköztár, amely további parancsokat tartalmaz.

Kép eszköztár

A Kép eszköztár egyes bitképek formázásával és elhelyezésével kapcsolatos műveletek ikonjait tartalmazza.

Keret eszköztár

Amikor kijelöl egy keretet, a Keret eszköztár a legfontosabb parancsokat tartalmazza a keretek formázásához és pozicionálásához.

OLE-objektum eszköztár

Az OLE-objektum eszköztár egy objektum kiválasztásakor jelenik meg, és a legfontosabb, objektumot formázó és elhelyező funkciókat tartalmazza.

Táblázat eszköztár

A Táblázat eszköztár a táblázatok kezelésekor használt parancsokat tartalmazza. Akkor jelenik meg, amikor a kurzort egy táblázatba helyezi.

Rajzobjektum tulajdonságai eszköztár

A Rajzobjektumok tulajdonságai eszköztár megjelenítéséhez a Writerben és a Calcban válassza a Nézet - Eszköztárak - Rajzobjektumok tulajdonságai menüparancsot. A vezérlőelemek akkor lesznek aktívak, amikor egy rajzobjektum van kijelölve. Alapértelmezett esetben különböző ikonok vannak az eszköztáron szöveges dokumentum és munkafüzet esetén.

Felsorolás és számozás eszköztár

A Felsorolás és számozás eszköztár a számozott bekezdések szerkezetét módosító funkciókat, például a bekezdések sorrendjét megváltoztató és különböző bekezdésszinteket maghatározó parancsokat tartalmaz.

Szövegobjektum eszköztár

Egy rajzobjektumban lévő szöveg formázására szolgáló parancsokat tartalmaz. A Szövegobjektum eszköztár akkor jelenik meg, amikor egy rajzobjektum belsejében duplán kattint.

Állapotsor

Az Állapotsor információkat jelenít meg az aktuális dokumentumról, és különleges funkcióval rendelkező gombokat tartalmaz.

Nyomtatási kép

A Nyomtatási kép eszköztár akkor jelenik meg, amikor az aktuális dokumentumot nyomtatásikép-módban tekinti meg.

Táblaadatok eszköztár

A Táblaadatok eszköztár segítségével vezérelje az adatnézetet.

Vonalzók

A vonalzók az oldal méreteit, a tabulátorok, behúzások, szegélyek és hasábok pozícióit jelenítik meg. Ezek mindegyikét az egér segítségével módosíthatja a vonalzókon.

Képlet eszköztár

A Képlet eszköztár segítségével számításokat hozhat létre és illeszthet be egy szöveges dokumentumba. A Képlet eszköztár aktiválásához nyomja meg az F2 billentyűt.

Beszúrás

Az eszköztár számos funkciót tartalmaz keretek, képek, táblázatok és más objektumok beszúrásához.

Besorolási sáv

A Besorolási sáv a biztonságos dokumentumkezelést segítő eszközöket tartalmaz.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File - Properties, Custom Properties tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View - Toolbars and select Classification

Mail Merge Toolbar

The Mail Merge Toolbar contains commands for the final steps of the mail merge process.