Form

Contains commands for activate form design mode, open control wizards and insert form controls in your text document.

Design Mode

Enable or disable form design mode.

Control Wizards

Enable or disable control wizards.

Címkemező

Ikon

Szövegcímkék megjelenítésére használható mezőt hoz létre. Ezekben a mezőkben csak előre megadott szöveg jeleníthető meg, és nem szövegbevitelre valók.

Szövegmező

Ikon

Beviteli mezőt ad hozzá, amelybe szöveget lehet beírni és szerkeszteni.

Jelölőnégyzet

Ikon

Hozzáad egy jelölőnégyzetet, amellyel ki-/bekapcsolhatók az egyes funkciók.

Rádiógomb

Ikon

Olyan gombot ad hozzá, amelynél a felhasználó több beállításból választhat. A csoportosított rádiógomboknak egymást követő bejárásisorrend-indexszel kell rendelkezniük. Ezeket általában egy csoportpanel veszi körül. Ha két rádiógombcsoporttal rendelkezik, akkor be kell szúrnia egy bejárásisorrend-indexet a két csoport bejárásisorrend-indexszámai közé a csoportkereten.

Kombinált lista

Ikon

Kombinált listát ad hozzá. Egy kombinált lista egy egysoros lista, amelyre a felhasználó rákattinthat, majd kiválaszthat a listából egy bejegyzést. Szükség szerint „csak olvashatóvá” teheti a kombinált lista bejegyzéseit.

Gomb

Ikon

Parancsgombot ad hozzá. A parancsgombbal parancsokat hajthat végre bizonyos események - például egérkattintás - hatására.

Ha szeretné, szöveget vagy képet adhat a gombhoz.

KĂ©pgomb

Ikon

Létrehoz egy képként megjelenített gombot. A grafikus megjelenítéstől eltekintve egy képgomb ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a "normál" gomb.

Formázott mező

Ikon

Formázott szövegmezőt hoz létre, amelyben a bevitel és a megjelenítés formátuma, valamint a határoló értékek meghatározhatók.

More fields

Date, time, numerical, currency and pattern form fields.

Csoportpanel

Ikon

Keretet ad hozzá, amelyben csoportosíthatja a hasonló vezérlőelemeket, például a rádiógombokat.

Kép-vezérlőelem

Ikon

Egy kép-vezérlőelemet hoz létre. Ez csak képek adatbázisból történő hozzáadására használható. Az űrlapdokumentumban kép beszúrásához kattintson duplán a vezérlők egyikére a Kép beszúrása párbeszédablak megnyitásához. Itt található egy helyi menü is (nem tervező módban), amely kép beszúrásához és törléséhez használható parancsokat tartalmaz.

Az adatbázisból származó képek megjeleníthetők egy űrlapban, és új képek szúrhatók be az adatbázisba, ha a képvezérlő nem írásvédett. A vezérlőnek a képtípus egy adatbázismezőjére kell hivatkoznia. Ezért írja be az adatmezőt az Adatok lap tulajdonságablakába.

Fájlválasztás

Ikon

Hozzáad egy fájlválasztó párbeszédablakot megnyitó gombot.

Táblázat-vezérlőelem

Ikon

Adatbázistáblát megjelenítő táblázatvezérlő-elemet hoz létre. Ha egy új táblázat-vezérlőelemet hoz létre, akkor megjelenik a Táblaelemtündér.

Navigációs eszköztár

Ikon

Egy navigációs eszköztárat hoz létre.

Vezérlőelem-tulajdonságok

A megnyíló párbeszédablakban beállíthatja a kijelölt vezérlőelem tulajdonságait.

Űrlap tulajdonságai

Ebben a párbeszédablakban többek között az űrlap adatforrását és eseményeit adhatja meg.

Űrlapnavigátor

Megnyitja az Űrlapnavigátort. Az Űrlapnavigátor megjeleníti az aktuális dokumentumban található minden űrlapot és alűrlapot, és ezek vezérlőelemeit.

Bejárási sorrend

Űrlap kiválasztásakor megnyitja a Bejárási sorrend párbeszédablakot, amelyben meg van adva a vezérlőelemek indexe a Tab billentyű megnyomásakor kapott fókuszhoz.

Megnyitás Tervező módban

Űrlapokat nyit meg Tervező módban, így az űrlap szerkeszthető.

Automatic Control Focus

Enable or disable Automatic Control Focus