Brosúra nyomtatása

Egy Writer-dokumentumot brosúraként vagy füzetként is kinyomtathat. Ez azt jelenti, hogy a Writer két oldalt nyomtat ki a papír minden egyes oldalára, így ha összehajtja a papírt, a dokumentumot könyvként olvashatja.

Amikor egy brosúraként kinyomtatni kívánt dokumentumot hoz létre, használjon álló tájolást az oldalakhoz. A Writer a dokumentum nyomtatásakor a brosúraelrendezést alkalmazza.

Brosúra nyomtatása

  1. Válassza a Fájl - Nyomtatás lehetőséget.

  2. A Nyomtatás párbeszédablakon kattintson a Tulajdonságok gombra.

  3. A nyomtató tulajdonságok-párbeszédablakában állítsa a papírtájolást fekvőre.

Tipp ikon

Ha a nyomtatója képes kétoldalas nyomtatásra, használja a nyomtatóbeállításoknál a "kétoldalas - rövid él" beállítást, mivel a brosúrák mindig fekvő módban nyomtatódnak.


  1. Térjen vissza a Nyomtatás párbeszédpanelre, majd kattintson az Oldalelrendezés fülre.

  2. Válassza a Brosúra lehetőséget.

  3. Olyan nyomtató esetén, amely automatikusan nyomtat egy lap minkét felére, adja meg az „Összes oldal” lehetőséget.

  1. Kattintson az OK gombra.

Ha egy álló helyzetű dokumentumot fekvő lapokon nyomtat ki, akkor a brosúra két ellenkező oldala egymás mellé kerül kinyomtatásra. Ha kétoldalas nyomtatásra képes nyomtatóval rendelkezik, akkor létrehozhat egy teljes brosúrát a dokumentumból az oldalak későbbi leválogatása nélkül. Ha csak egyoldalas nyomtatásra képes a nyomtató, akkor ezt a hatást úgy érheti el, hogy először az előoldalakat nyomtatja ki a „Előoldalak / páratlan oldalak” lehetőséget bejelölve, majd újra beilleszti a teljes papírhalmot a nyomtatóba, és kinyomtatja a hátoldalakat a „Hátoldalak / páros oldalak” lehetőség bejelölésével.

Jegyzet ikon

Ha a LibreOffice az oldalakat rossz sorrendben nyomtatja ki, nyissa meg a Beállítások lapot, válassza a Nyomtatás fordított oldalsorrendben lehetőséget, majd újból nyomtassa ki a dokumentumot.