Körlevél létrehozása

Körlevél készítéséhez szükség van egy címadatoknak szánt mezőket tartalmazó dokumentumra és egy címadatbázisra. Ezután össze kell vonni vagy egyesíteni kell a címadatokat és a szöveges dokumentumokat, hogy azokat ki lehessen nyomtatni vagy el lehessen küldeni e-mailben.

Jegyzet ikon

Ha a dokumentum HTML formátumú, a beágyazott vagy hivatkozott képek nem lesznek elküldve az e-mailben.


A Körlevéltündér segít a körlevelek létrehozásában.

Körlevél létrehozásához

 1. Válassza az Eszközök - Körlevéltündér lehetőséget.

  A Körlevéltündér látható. A következő egy példa arra, hogyan léphet végig a tündér oldalain:

 2. Válassza az Új dokumentum létrehozása sablonból lehetőséget, és kattintson a Tallózás gombra.

  Az Új párbeszédablak látható.

 3. Select Business Correspondence in the left list, and then "Modern" business letter in the right list. Click OK to close the Templates dialog, and click Next in the wizard.

 4. Válassza a Levél lehetőséget és kattintson a Tovább gombra.

 5. A tündér következő lépésében annak ellenőrzéséhez, hogy a megfelelő címlistát használja, kattintson a Címlista kiválasztása lehetőségre. Ha címblokkot szeretne használni, akkor válasszon egy címblokktípust, feleltesse meg az adatmezőket, amennyiben szükséges, majd kattintson a Tovább gombra.

 6. Eztán következik a Megszólítás létrehozása című lépés. Törölje a Személyes megszólítás használata négyzetet. Az Általános megszólítás rész alatt válassza ki azt a megszólítást, amelyet minden levél tetején meg kíván jeleníteni.

 7. Ha körlevélmezőket szeretne elhelyezni bárhol máshol a dokumentumban, akkor válassza ki a megfelelő oszlopot a címadatforrásban, majd húzza és ejtse az oszlopfejlécet a dokumentumban oda, ahová a mezőt el kívánja helyezni. Győződjön meg róla, hogy az egész oszlopot kiválasztotta.

 8. Kattintson a Tovább, végül a Befejezés gombra a körlevél létrehozásához.

A mezőkről általában

Címjegyzék regisztrálása

Adatforrás áttekintése