Mezők

Az almenü felsorolja a leggyakoribb mezőtípusokat, amelyek a dokumentumba beszúrhatók az aktuális kurzorpozícióhoz. Az összes elérhető mező megjelenítéséhez válassza a További mezők menüparancsot.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Mező menüparancsot.

Nyissa meg a helyi menüt, és válassza a Mezők (beszúrt mezők) lehetőséget.


Oldalszám

Beszúrja a jelenlegi oldalszámot mezőként a kurzorpozícióhoz. Az alapértelmezett beállítás az Oldalszám karakterstílus használata.

Oldalak száma

Mezőként beszúrja a teljes oldalszámot a dokumentumba.

Dátum

Az aktuális dátumot szúrja be mező formájában. Az alapértelmezett dátumformátumot használja, és a dátum nem frissítődik automatikusan.

Idő

A pontos időt szúrja be mező formájában. A program az időt közvetlenül az operációs rendszer rendszerbeállításaiból olvassa ki. Egy állandó időformátum kerül alkalmazásra, amelyet nem frissíthet az F9 funkcióbillentyű használatával.

Cím

Mezőként beszúrja a dokumentum tulajdonságaiban meghatározott címet. A mező a Fájl - Tulajdonságok - Leírás lapon található Cím mezőbe beírt értéket jeleníti meg.

Szerző

Mezőként beszúrja ide a dokumentum létrehozójának a nevét. A mező - LibreOffice - Felhasználói adatok panelen megadott adatot használja fel.

Tárgy

Mezőként beszúrja a dokumentum tulajdonságaiban meghatározott tárgyat. A mező a Fájl - Tulajdonságok - Leírás lapon található Tárgy mezőbe beírt értéket jeleníti meg.

További mezők

Beszúr egy mezőt a kurzor jelenlegi helyére. A párbeszédablak megjeleníti az összes elérhető mezőt.