Jegyzék

A következő lehetőségek akkor érhetők el, ha a jegyzék típusaként az Irodalomjegyzék értéket adja meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Tartalomjegyzék, tárgymutató vagy irodalomjegyzék - Típus fület (ha az Irodalomjegyzék a kiválasztott típus).


Típus és Cím

Adja meg a jegyzék típusát és címét.

Típus

Válassza ki a beszúrni kívánt jegyzék típusát. Az ezen a lapon rendelkezésre álló lehetőségek a kijelölt jegyzéktípustól függnek. Ha a kurzor egy jegyzéken áll, és a Beszúrás - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Tartalomjegyzék, tárgymutató vagy irodalomjegyzék lehetőséget választja, szerkesztheti az adott jegyzéket.

Cím

Adjon meg egy címet a kijelölt jegyzék számára.

Csak automatikusan frissíthető

Megvédi a jegyzék tartalmát a módosítástól. A kézzel elvégzett módosítások elvesznek, ha a jegyzéket frissíti. Ha engedélyezni szeretné, hogy a kurzorral védett területen is át lehessen menni, válassza - LibreOffice Writer - Formázási segédletek párbeszédablakot, majd jelölje be a Kurzor engedélyezése négyzetet a Védett területek szakaszban.

Bejegyzések formázása

Számbejegyzések

Automatikusan sorszámozza az irodalomjegyzék-bejegyzéseket. A számozás rendezési beállításainak megadásához kattintson a Bejegyzések fülre.

Zárójelek

Válassza ki az irodalomjegyzék bejegyzéseinél használatos zárójeleket.

Rendezés

Beállítja a jegyzékbejegyzések rendezéséhez szükséges lehetőségeket.

Nyelv

Válassza ki a tárgymutató-bejegyzések rendezéséhez használni kívánt nyelvi szabályokat.

Kulcs típusa

Ha a számokat érték szerint akarja sorba rendezni (például 1, 2, 12 stb.), válassza a numerikus lehetőséget. Ha a számokat karakterkód szerint kívánja sorba rendezni (például 1, 12, 2 stb.), válassza az alfanumerikus lehetőséget.