Jegyzék

A következő lehetőségek akkor érhetők el, ha a jegyzék típusaként a Táblázatjegyzék értéket adja meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Tartalomjegyzék, tárgymutató vagy irodalomjegyzék - Típus fület (ha a Táblázatjegyzék a kiválasztott típus).


Típus és Cím

Adja meg a jegyzék típusát és címét.

Típus

Válassza ki a beszúrni kívánt jegyzék típusát. Az ezen a lapon rendelkezésre álló lehetőségek a kijelölt jegyzéktípustól függnek. Ha a kurzor egy jegyzéken áll, és a Beszúrás - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Tartalomjegyzék, tárgymutató vagy irodalomjegyzék lehetőséget választja, szerkesztheti az adott jegyzéket.

Cím

Adjon meg egy címet a kijelölt jegyzék számára.

Csak automatikusan frissíthető

Megvédi a jegyzék tartalmát a módosítástól. A kézzel elvégzett módosítások elvesznek, ha a jegyzéket frissíti. Ha engedélyezni szeretné, hogy a kurzorral védett területen is át lehessen menni, válassza - LibreOffice Writer - Formázási segédletek párbeszédablakot, majd jelölje be a Kurzor engedélyezése négyzetet a Védett területek szakaszban.

Jegyzék létrehozásának tárgya

Válassza ki, hogy a dokumentumhoz vagy az aktuális fejezethez szeretne-e jegyzéket készíteni.

Létrehozás forrása:

Adja meg azokat az információkat, amelyek összevonásával akar jegyzéket létrehozni.

Feliratok

Az objektumok felirataiból készíti a jegyzékbejegyzéseket. Egy objektum feliratának megadásához jelölje ki az objektumot, majd válassza a Beszúrás - Felirat lehetőséget.

Kategória

Válassza ki a jegyzékbejegyzésekhez használni kívánt feliratkategóriákat.

Megjelenítés

Válassza ki a felirat azon részét, amelyet jegyzékbejegyzésekben kíván használni. Az alábbi táblázat a választható feliratbeállításokat tartalmazza az "Ábra 24: A Nap" példa alapján, ahol az "Ábra 24" automatikusan generált, az "A Nap" pedig a felhasználói szöveg.

Kijelölések a Megjelenítés listapanelben

Bejegyzés a tárgymutatóban

Hivatkozásszöveg

Ábra 24: A Nap

Kategória és szám

Ábra 24

Felirat

A Nap


Ha a "Feliratszöveg" lehetőséget választja, a felirat elején lévő írásjel és szóköz nem fog megjelenni a jegyzékbejegyzésben.

Objektumok nevei

Az objektumok neveiből készít jegyzékbejegyzéseket. Az objektumneveket például a Navigátorban tekintheti meg, és a helyi menüben módosíthatja azokat.