Mezők

Beszúr egy mezőt a kurzor jelenlegi helyére. A párbeszédablak megjeleníti az összes elérhető mezőt.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Mező - További mezők lehetőséget.

+F2

A Beszúrás eszköztáron kattintson a következőre:

Ikon

Mezők beszúrása


A mezőkről általában

Dokumentum

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

Kereszthivatkozások

Ide szúrhatja be az aktuális dokumentumban a hivatkozásokat illetve hivatkozott mezőket. A hivatkozások az adott dokumentumban vagy egy fődokumentum aldokumentumaiban lévő hivatkozott mezők.

A kereszthivatkozás mezőként való beszúrásának az az előnye, hogy nem kell kézzel frissíteni a hivatkozásokat a dokumentum minden egyes módosításakor. Csak frissíteni kell a mezők tartalmát az F9 billentyűvel, és a hivatkozások is automatikusan frissülnek.

Függvények

Depending on the field type that you select, you can assign conditions to certain functions. For example, you can define a field that executes a macro when you click the field in the document, or a condition that, when met, hides a field. You can also define placeholder fields that insert graphics, tables, frames and other objects into your document when needed.

Dokumentuminformáció

DocInformation fields contain information about the properties of a document, such as the date a document was created. To view the properties of a document, choose File - Properties.

Változók

Variable fields let you add dynamic content to your document. For example, you can use a variable to reset the page numbering.

Adatbázis

You can insert fields from any database, for example, address fields, into your document.

Beszúrás

Beszúrja a kijelölt mezőt a dokumentumba a kurzor aktuális helyére. A párbeszédablak bezárásához kattintson a Bezárás gombra.