Felirat

Adds a numbered caption to a selected image, table, chart, frame, or shape. You can also access this command by right-clicking the item that you want to add the caption to.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

V√°lassza a Besz√ļr√°s - Felirat lehetŇĎs√©get.

Nyissa meg a helyi men√ľt, majd v√°lassza a Felirat lehetŇĎs√©get.


Tulajdons√°gok

√Āll√≠tsa be az aktu√°lis kijel√∂l√©shez a feliratopci√≥kat.

Kategória

V√°lassza ki a feliratkateg√≥ri√°t, vagy √≠rjon be egy nevet egy √ļj kateg√≥ria l√©trehoz√°s√°hoz. A kateg√≥ria sz√∂vege a feliratc√≠mke feliratsz√°ma elŇĎtt jelenik meg. Az elŇĎre defini√°lt feliratkateg√≥ri√°k az azonos nevŇĪ bekezd√©sst√≠lus alapj√°n ker√ľlnek form√°z√°sra. P√©ld√°ul az "Illusztr√°ci√≥" feliratkateg√≥ria az "Illusztr√°ci√≥" bekezd√©sst√≠lussal ker√ľl form√°z√°sra.

Sz√°moz√°s

Válassza ki a feliratban használni kívánt számozás típusát.

Felirat

√ćrja be azt a sz√∂veget, amelyet a feliratsz√°m ut√°n szeretne megjelen√≠teni.

Elválasztó

Adjon meg szövegkaraktereket, ha azt akarja, hogy azok megjelenjenek a szám és a feliratszöveg között.

Pozíció

A feliratot a kiv√°lasztott elem f√∂l√© vagy al√° helyezi. Ez a lehetŇĎs√©g csak egyes objektumok eset√©ben √©rhetŇĎ el.

Beállítások

Hozz√°adja a fejezetsz√°mot a feliratc√≠mk√©hez. E funkci√≥ haszn√°lat√°hoz elŇĎsz√∂r egy v√°zlatszintet kell rendelni valamelyik bekezd√©sst√≠lushoz, majd alkalmazni kell ezt a st√≠lust a dokumentumban tal√°lhat√≥ fejezetc√≠msorokra.

Automatikus felirat

Megnyitja a Felirat párbeszédablakot. Ugyanazokat az információkat tartalmazza, mint a Beállítások párbeszédablak LibreOffice Writer - Automatikus felirat panelje.

Feliratok haszn√°lata

Fejezetsz√°mok hozz√°ad√°sa feliratokhoz