Lábjegyzet vagy végjegyzet szerkesztése

A kijelölt lábjegyzet- vagy végjegyzethorgonyt szerkeszti. Kattintson a lábjegyzet illetve végjegyzet elé, majd válassza ezt a parancsot.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Szerkesztés - Lábjegyzet lehetőséget.


Egy lábjegyzet vagy végjegyzet szövegének szerkesztéséhez kattintson a lábjegyzet területére a lap alján vagy a dokumentum végén.

Jegyzet ikon

A lábjegyzet- vagy a végjegyzetszövegre való gyors ugráshoz kattintson a dokumentumban a jegyzet horgonyára. A kurzort a jelölő elé vagy után is helyezheti, és megnyomhatja a Ctrl+Shift+PgDn billentyűkombinációt. A jegyzethorgonyra való visszaugráshoz nyomja meg a PageUp billentyűt.


Számozás

Válassza ki a lábjegyzet vagy végjegyzet számozásának típusát.

Automatikus

A beszúrt lábjegyzetekhez vagy végjegyzetekhez egymást követő sorszámokat rendel. Az automatikus számozás beállításainak módosításához válassza az Eszközök - Lábjegyzetek és végjegyzetek lehetőséget.

Karakter

Choose this option to define a character or symbol for the current footnote. This can be either a letter or number. To assign a special character, click the button at the bottom.

Kiválasztás

Különleges karaktert szúr be lábjegyzet- vagy végjegyzethorgonyként.

Tipp ikon

To change the format of a footnote or endnote anchor or text, select it, and then choose Format - Character. You can press to open the Styles window and modify the footnote or endnote paragraph style.


Típus

Válassza ki a beszúrandó megjegyzés stílusát: lábjegyzet vagy végjegyzet. A lábjegyzet az aktuális oldal aljára kerül, míg a végjegyzet a dokumentum végére.

Lábjegyzet

Egy végjegyzetet lábjegyzetté alakít.

Végjegyzet

Egy lábjegyzetet végjegyzetté alakít.

Balra nyíl

A dokumentum előző lábjegyzet- vagy végjegyzethorgonyára ugrik.

Ikon

Előző lábjegyzet

Jobbra nyíl

A dokumentum következő lábjegyzet- vagy végjegyzethorgonyára ugrik.

Ikon

Következő lábjegyzet

Lábjegyzet/végjegyzet beszúrása párbeszédablak