Navigáció

Ha a Navigátorban erre az ikonra vagy a dokumentumablak jobb alsó sarkába kattint, megjelenik egy eszköztár, amely lehetővé teszi a dokumentumban található célpontok közötti lépést. Ezután a felfelé és lefelé mutató nyíllal az előző vagy a következő célpontra helyezheti a kurzort a dokumentumban.

A felfelé gombra kattintva az előző oldalra vagy objektumra lapozhat.

A lefelé gombra kattintva a következő oldalra vagy objektumra lapozhat.

Alapértelmezésben a nyílgombok az előző illetve következő oldalra ugranak a dokumentumban, ha még nem választott másik bejegyzést. A nyílgombok feketék, ha oldalak között lapoz, és kékek, ha egyéb objektumok között navigál.

Az elemek nagy része megfelel a Navigátor kijelölési mezőben található elemeknek. Más ugrási célpontokat is választhat. Például az emlékeztetőket, amelyeket a Navigátorban az Emlékeztető beállítása ikonra kattintva adhatja meg. A Navigátor eszköztáron egy objektumot választhat a következők lehetőségek közül: táblázat, szövegkeret, kép, OLE-objektum, oldal, címsorok, emlékeztető, rajzobjektum, vezérlőmező, szakasz, könyvjelző, kijelölés, lábjegyzet, jegyzet, jegyzékbejegyzés, képlet, hibás képlet.

Táblázatképletek esetén a dokumentumban található összes vagy csak a helytelen táblázatképletre ugorhat. Ha a helytelen képletekre vonatkozó beállítást választja, akkor csak a hibát eredményező képletekre fog ugrani. A program átlépi a hibát eredményező képleteket (amelyek hibás képletre hivatkoznak).

A Navigálás eszköztár használata

Nyissa meg a Navigáció eszköztárat azáltal, hogy a függőleges görgetősávon található ikonjára kattint. Az eszköztárat eltávolíthatja a helyéről, ha elhúzza a képernyő egy másik pontjára.

Kattintson az átnézni kívánt objektumtípusokat jelölő ikonra. Ezután kattintson az "Előző objektum" vagy a "Következő objektum" nyílgombra. Ezen gombok nevei mindig a kiválasztott objektumtípust jelölik. A szövegkurzor a kiválasztott objektumtípusnak megfelelően kerül áthelyezésre.

Tipp ikon

A LibreOffice programcsomag dokumentumon belül való navigációját saját igényeinek megfelelően állíthatja be. Ehhez válassza az Eszközök- Testreszabás menüparancsot. A menük, billentyűleütések vagy eszköztárak testreszabására vonatkozó táblázatok számos, dokumentumon belüli navigációt ellátó funkciót határoznak meg a „Navigálás” részben. Ilyen módon a dokumentum jegyzékcímkéihez léphet a „Következő/Előző jegyzékjelre” funkcióval.


Keresés újra

A Navigáció eszköztár Keresés ismétlése ikonjára kattintva megismételheti a Keresés és csere párbeszédablakban megkezdett keresést. Ehhez kattintson az ikonra. Ekkor a függőleges görgetősáv kék nyílgombjai a Keresés folytatása előre és a Keresés folytatása visszafelé funkciókat fogják ellátni. Ha most rákattint az egyik nyílgombra, akkor a keresés a Keresés és csere párbeszédablakban megadott feltételek szerint folytatódik.