Navigátor

Megjeleníti illetve elrejti a Navigátor ablakot, amelynek segítségével gyorsan elérheti a dokumentum különböző részeit. A Navigátor elérhető oldalsávnézetként is. A Navigátorral ezenkívül elemeket szúrhat be az aktuális és más megnyitott dokumentumokból, valamint rendezheti fődokumentumait. Egy elem szerkesztéséhez a Navigátorban kattintson rá a jobb egérgombbal, majd válasszon egy lehetőséget a helyi menüből. Ha szeretné, rögzítheti a Navigátort a munkaterület széléhez.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Nézet - Navigátor lehetőséget.

A Standard eszköztáron kattintson a következőre:

Ikon

Navigátor be/ki


A Navigátor megnyitásához válassza a Nézet - Navigátor lehetőséget. A Navigátor áthelyezéséhez húzza el annak címsorát. A Navigátor dokkolásához húzza el annak címsorát a munkaterület bal vagy jobb széléhez. A Navigátor leválasztásához nyomja el a Ctrl billentyűt, és kattintson duplán a Navigátor szürke területére.

Egy kategória elemeinek megtekintéséhez a Navigátorban kattintson a mellette látható pluszjelre (+). Egy kategória elemszámának megtekintéséhez vigye az egérmutatót a kategória fölé a Navigátorban. A dokumentum egy eleméhez való ugráshoz kattintson duplán az elemre a Navigátorban.

A dokumentumban a következő vagy az előző elemre ugráshoz kattintson a Navigáció ikonra a Navigáció eszköztár megnyitásához, kattintson az elemkategóriára, majd a felfelé, illetve a lefelé mutató nyílra.

Jegyzet ikon

A Navigátorban egy dokumentum rejtett szakaszai szürkén jelennek meg, és ha az egérmutatót a szöveg fölé viszi, a „rejtett” felirat jelenik meg. Ugyanez igaz az Oldalstílusok olyan élőfej- és élőlábtartalmaira, amelyek nincsenek használatban egy dokumentumban, valamint a táblázatok, a szövegkeretek, a képek, az OLE-objektumok és a jegyzékek rejtett tartalmaira.


Mintanézet átváltása

Átvált a mintanézet és a normál nézet között, ha a fődokumentum nyitva van.

Icon

Mintanézet átváltása

Navigáció

Megnyitja a Navigáció eszköztárat, amelynek segítségével gyorsan a kijelölt kategória következő vagy előző elemére léphet. Jelölje ki a kategóriát, majd kattintson az "Előző" vagy "Következő" nyílra.

A keresés folytatásához kattintson a Keresés újra ikonra a Navigáció eszköztáron.

Icon

Navigáció

Vissza

A dokumentum előző elemére ugrik. Azon elem típusának megadásához, amelyre ugrani szeretne, kattintson a Navigáció ikonra, majd kattintson egy elemkategóriára, például a „Kép” kategóriára.

Icon

Előző objektum

Tovább

A dokumentum következő elemére ugrik. Azon elem típusának megadásához, amelyre ugrani szeretne, kattintson a Navigáció ikonra, majd kattintson egy elemkategóriára, például a „Kép” kategóriára.

Icon

Következő objektum

Oldalszám

Type the number of the page number that you want to jump to, and then press Enter.

Tipp ikon

To quickly move the cursor to another page while you are in a document, press Shift++F5, type the number of the page that you want to jump to, and then wait a few moments.


Lista

Shows or hides the Navigator list.

Icon

Lista be/ki

Tartalom megjelenítése

Switches between the display of all categories in the Navigator and the selected category.

Icon

Tartalommegjelenítés-váltás

Tipp ikon

A dokumentumban levő címsorok és az azokhoz társított szövegek gyors átrendezéséhez válassza „Címsorok” kategóriát a listában, majd kattintson a Tartalom megjelenítése ikonra. A tartalmak átrendezéséhez most már használhatja a „fogd és vidd” módszert.


Emlékeztető beállítása

Kattintson ide emlékeztető beállításához az aktuális kurzorpozícióban. Legfeljebb öt emlékeztetőt adhat meg. Egy emlékeztetőhöz való ugráshoz kattintson a Navigáció ikonra, a Navigáció ablakban kattintson az Emlékeztető ikonra, majd kattintson az Előző vagy a Következő gombra.

Icon

Emlékeztető beállítása

Élőfej

Moves the cursor to the header, or from the header to the document text area.

Icon

Élőfej

Élőláb

Moves the cursor to the footer, or from the footer to the document text area.

Icon

Élőláb

Horgony <-> Szöveg

Jumps between the footnote text and the footnote anchor.

Icon

Horgony <-> Szöveg

Beszúrás módja

Sets the drag and drop options for inserting items from the Navigator into a document, for example, as a hyperlink. Click this icon, and then choose the option that you want to use.

Ikon

Beszúrás módja

Beszúrás hiperhivatkozásként

Hiperhivatkozást hoz létre, ha egy elemet húz be az aktuális dokumentumba. Kattintson a dokumentumban lévő hiperhivatkozásra, ha arra az elemre kíván lépni, amelyre a hiperhivatkozás mutat.

Beszúrás hivatkozásként

A kijelölt elemet hivatkozásként szúrja be arra a helyre, ahová áthúzza azt az aktuális dokumentumban. A szöveg védett szakaszként kerül beszúrásra. Egy hivatkozás tartalma automatikusan frissül, ha a forrás módosul. Egy dokumentum hivatkozásainak kézi frissítéséhez válassza az Eszközök - Frissítés - Hivatkozások lehetőséget. Képekhez, OLE-objektumokhoz, hivatkozásokhoz és jegyzékekhez nem lehet hivatkozást létrehozni.

Beszúrás másolatként

A kiválasztott elem egy másolatát szúrja be arra a helyre, ahová áthúzza az aktuális dokumentumban. Képek, OLE-objektumok, hivatkozások és jegyzékek másolatát nem húzhatja át.

Vázlatszint

Click this icon, and then choose the number of heading outline levels that you want to view in the Navigator window. You can also access this command by right-clicking a heading in the Navigator window.

1-10

Click 1 to only view the top level headings (chapter heading) in the Navigator window, and 10 to view all of the headings.

Icon

Vázlatszint

Fejezet felfelé

Moves the selected heading, and the text below the heading, up one heading position in the Navigator and in the document. To move only the selected heading and not the text associated with the heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Icon

Fejezet felfelé

Fejezet lefelé

Moves the selected heading, and the text below the heading, down one heading position in the Navigator and in the document. To move only the selected heading and not the text associated with the heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Icon

Fejezet lefelé

Szint előléptetése

Increases the outline level of the selected heading, and the headings that occur below the heading, by one. To only increase the outline level of the selected heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Icon

Szint előléptetése

Szint lefokozása

Decreases the outline level of the selected heading, and the headings that occur below the heading, by one. To only decrease the outline level of the selected heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Icon

Szint lefokozása

Megnyitott dokumentumok

Felsorolja az összes megnyitott szöveges dokumentumot. A dokumentum tartalmának a Navigátor ablakában való megjelenítéséhez válassza ki a listából dokumentum nevét. A Navigátorban éppen megjelenített dokumentum neve mellett az "aktív" szó jelenik meg a listában.

Alternatív megoldásként kattintson a jobb egérgombbal egy elemre a Navigátorban, válassza a Megjelenítés lehetőséget, majd kattintson arra a dokumentumra, amelyet meg kíván tekinteni.