Diavetítés elindítása

A diavetítés többféle módon is elindítható. Ha már megy a diavetítés, az irányítás billentyűk lenyomásával vagy egérkattintásokkal lehetséges.

Alapértelmezett esetben a diavetítés mindig az első diával indul. A diákat kézzel válthatja az utolsó diáig. Ezek a beállítások megváltoztathatók.

Diavetítés elindítása

Tipp ikon

Ha azt szeretné, hogy a diavetítés az aktuális diától induljon az első dia helyett, jelölje be - LibreOffice Impress - Általános panelen a Mindig az aktuális oldallal négyzetet.


Tipp ikon

A diavetítés megszakításához nyomja meg az Esc billentyűt.


A diavetítés irányítására még sok más billentyű létezik. A jobb egérgombbal előhívható helyi menü is hasznos parancsokat tartalmaz.

Automatikus diavetítés (kioszk mód)

Ha automatikus váltást szeretne a következő diára, minden diához diaátmenetet kell rendelnie.

  1. Nyissa meg a Diaátmenet oldalsávlapot.

  2. A Dia továbbítása területen jelölje be az Automatikusan utána lehetőséget, és adja meg az időintervallumot.

  3. Kattintson az Alkalmazás az összes dián gombra.

Tipp ikon

Az egyes diákhoz eltérő megjelenítési idők is rendelhetők. Az időzítés kipróbálása funkció segít a megfelelő idők megtalálásában.


Ha az összes dia lejátszása után ismét az elsőt kívánja megjeleníteni, be kell állítania az automatikus ismétlést.

  1. Válassza a Diavetítés – Diavetítés beállításai menüparancsot.

  2. A Típus területen jelölje be az Automatikus lehetőséget, és adja meg a bemutató újrakezdése előtt tartandó a szünet idejét.

Diavetítés fájlból

A LibreOffice elindítható a parancssorból a -show paraméterrel és az ezt követő Impress-fájl nevével. Például a fájlnév.odp parancssoros elindításához írja be a következő parancsot:

soffice -show fájlnév.odp

A fenti parancs akkor működik, ha az soffice benne van a rendszer elérési útjában, és a fájlnév.odp az aktuális könyvtárban található.