Animating Objects in Presentation Slides

A dián található objektumokon előre beállított animációs hatásokat alkalmazhat.

Animációs hatás alkalmazása egy objektumra:

  1. A dián Normál nézetben jelölje ki az animálandó objektumot.

  2. Choose Format - Animation, to open the Custom Animation pane in the Sidebar. Click on Add (+) button, and then select an animation effect.

  3. Az Egyéni animáció párbeszédablakon válassza a megfelelő lapot a hatás kategóriájának kiválasztásához. Kattintson egy hatásra, majd kattintson az OK gombra.

Az animáció előnézetéhez kattintson az Lejátszás gombra.

Jegyzet ikon

A Diák ablaktáblán egy ikon jelenik meg az egyéni animációval rendelkező objektumokat tartalmazó diák előnézetei mellett. A diavetítés a Bemutatókonzollal való bemutatásakor egy ikon jelzi, hogy a következő dia egyéni animációt tartalmaz.


Mozgatási útvonal alkalmazása és szerkesztése:

Az objektumok animálhatók a mozgatási útvonal mentén. Használhat előre definiált vagy saját mozgatási útvonalakat.

Ha a „Görbe”, a „Sokszög” vagy a „Szabadkézi vonal” lehetőséget választja, akkor a párbeszédablak bezárul, és megrajzolhatja saját útvonalát. Ha befejezte a rajzot, és nem szakította meg, a létrehozott útvonal törlődik a dokumentumból, és be lesz szúrva mozgatási útvonalként.

Mozgatási útvonalak szerkesztése

Ha az Egyéni animáció panel látható, az aktuális dia összes hatásának mozgatási útvonalai áttetszően jelennek meg a dián. Minden útvonal állandóan látható, így egyszerűen készíthetők egymást követő animációk.

A mozgatási útvonal az útvonalra történő kattintással jelölhető ki. A kijelölt útvonal fogantyúkkal mozgatható és áthelyezhető, akárcsak egy alakzat. Ha duplán kattint az útvonalra, akkor elindul a pontszerkesztési mód. A pontszerkesztési mód elindítható a Szerkesztés - Pontok menüponttal vagy az F8 billentyű lenyomásával.

Animációs hatás eltávolítása egy objektumról:

  1. A dián Normál nézetben jelölje ki az objektumot, amelyről az animációt el kell távolítani.

  2. Válassza a Diavetítés - Egyéni animáció menüparancsot.

  3. Kattintson az Eltávolítás lehetőségre.