Nyelvek

Meghat√°rozza az alap√©rtelmezett nyelvet √©s n√©h√°ny egy√©b ter√ľleti be√°ll√≠t√°st a dokumentumok sz√°m√°ra.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - Language Settings - Languages.


Figyelmeztetés ikon

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Nyelv

Felhaszn√°l√≥i fel√ľlet

V√°lassza ki a felhaszn√°l√≥i fel√ľlet (men√ľk, p√°rbesz√©dablakok, s√ļg√≥ stb.) nyelv√©t. Ehhez legal√°bb egy nyelvi csomagnak vagy a LibreOffice t√∂bbnyelvŇĪ verzi√≥j√°nak kell telep√≠tve lennie.

Az ‚ÄěAlap√©rtelmezett‚ÄĚ elem az oper√°ci√≥s rendszer felhaszn√°l√≥i fel√ľlet√©nek nyelv√©t v√°lasztja ki. Ha ez a nyelv nem √©rhetŇĎ el a LibreOffice-telep√≠t√©sben, akkor a LibreOffice-telep√≠t√©snek nyelve lesz az alap√©rtelmezett nyelv.

Ter√ľleti be√°ll√≠t√°sok

Megadja az orsz√°ghoz tartoz√≥ ter√ľleti be√°ll√≠t√°sokat. Ez befoly√°solja a sz√°m-, p√©nznem- √©s m√©rt√©kegys√©g-be√°ll√≠t√°sokat.

Az ‚ÄěAlap√©rtelmezett‚ÄĚ elem az oper√°ci√≥s rendszeren be√°ll√≠tott ter√ľleti be√°ll√≠t√°sokat hat√°rozza meg.

A mezŇĎ m√≥dos√≠t√°sa azonnal √©rv√©nybe l√©p. Ennek ellen√©re n√©h√°ny alap√©rtelmezettk√©nt form√°zott form√°tum csak akkor m√≥dosul, ha a dokumentumot √ļjb√≥l bet√∂lti.

Tizedesjel-billentyŇĪ - Megegyezik a ter√ľleti be√°ll√≠t√°s√©val

Megadja, hogy a numerikus billentyŇĪzeten elhelyezkedŇĎ tizedesjel-billentyŇĪ lenyom√°s√°ra mi t√∂rt√©njen.

Ha ez a jel√∂lŇĎn√©gyzet be van jel√∂lve, a ‚ÄěMegegyezik a ter√ľleti be√°ll√≠t√°s√©val‚ÄĚ ut√°n z√°r√≥jelben √°ll√≥ karakter lesz besz√ļrva, ha a numerikus billentyŇĪzeten lenyomja a tizedesjelet. Ha ez a jel√∂lŇĎn√©gyzet nincs bejel√∂lve, akkor a billentyŇĪzet illesztŇĎprogramja √°ltal meghat√°rozott karakter lesz besz√ļrva.

Alapértelmezett pénznem

Meghat√°rozza az alap√©rtelmezett p√©nznemet, amelyet a program a p√©nznemform√°tum √©s a p√©nznemmezŇĎk eset√©ben alkalmazni fog. Ha megv√°ltoztatja a ter√ľleti be√°ll√≠t√°sokat, az alap√©rtelmezett p√©nznem automatikusan megv√°ltozik.

Az alap√©rtelmezett bejegyz√©s arra a p√©nznemform√°tumra vonatkozik, amely a kiv√°lasztott ter√ľleti be√°ll√≠t√°sokhoz hozz√° van rendelve.

Az Alap√©rtelmezett p√©nznem mezŇĎ √°tker√ľl az √∂sszes megnyitott dokumentumba, √©s elŇĎid√©zi a p√°rbesz√©dablakok √©s ikonok megfelelŇĎ m√≥dos√≠t√°sait, amelyek meghat√°rozz√°k a dokumentumok p√©nznemform√°tum√°t.

Elfogadott d√°tummint√°zatok

Specifies the date acceptance patterns for the current locale. Calc spreadsheet and Writer table cell input needs to match locale dependent date acceptance patterns before it is recognized as a valid date. Default locale dependent date acceptance patterns are generated during build time, but it is possible to add more or modify them in this edit box.

Az itt megadott d√°tumelfogad√°si mint√°zatokon k√≠v√ľl minden ter√ľleti be√°ll√≠t√°s elfogadja az ISO 8601 Y-M-D mint√°t, √©s a LibreOffice 3.5 √≥ta ez az YYYY-MM-DD form√°tum alkalmaz√°s√°t is jelenti.

Syntax: Y means year, M means month, and D means day, regardless of localization.

A dokumentumok alapértelmezett nyelve

Meghat√°rozza a helyes√≠r√°s-ellenŇĎrz√©s, a szinonimasz√≥t√°r √©s az elv√°laszt√°s nyelv√©t.

Dokumentum nyelvének kiválasztása

Figyelmeztetés ikon

A kiv√°lasztott nyelvhez tartoz√≥ helyes√≠r√°s-ellenŇĎrz√©s csak akkor mŇĪk√∂dik, ha a megfelelŇĎ nyelvi modult telep√≠tett√ľk. Ha a helyes√≠r√°s-ellenŇĎrz√©s be van kapcsolva egy adott nyelvre, akkor a nyelv bejegyz√©se elŇĎtt egy pipa l√°that√≥.


Nyugati

Megadja a nyelvet, amelyet a helyes√≠r√°s-ellenŇĎrzŇĎ haszn√°l a latin/cirill/g√∂r√∂g betŇĪs sz√∂vegekn√©l.

√Āzsiai

Megadja a nyelvet, amelyet a helyes√≠r√°s-ellenŇĎrzŇĎ haszn√°l a t√°vol-keleti betŇĪs sz√∂vegekn√©l.

CTL

Meghat√°rozza a komplex megjelen√≠t√©sŇĪ sz√∂vegek helyes√≠r√°s√°nak ellenŇĎrz√©s√©hez haszn√°land√≥ nyelvet.

Csak az aktu√°lis dokumentumra

Itt adhatja meg, hogy az alapértelmezett nyelvekre vonatkozó beállítások csak az aktuális dokumentumra vonatkozzanak.

Kiterjesztett nyelvt√°mogat√°s

Fel√ľleti elemek megjelen√≠t√©se kelet-√°zsiai √≠r√°sokhoz

Bekapcsolja az √Āzsiai nyelvek t√°mogat√°sa funkci√≥t. Ezt k√∂vetŇĎen m√≥dos√≠thatja a LibreOffice megfelelŇĎ √°zsiai nyelvi be√°ll√≠t√°sait.

Ha k√≠nai, jap√°n vagy koreai nyelven szeretne √≠rni, bekapcsolhatja ezen nyelvek t√°mogat√°s√°nak felhaszn√°l√≥i fel√ľlet√©t.

Fel√ľleti elemek megjelen√≠t√©se k√©tir√°ny√ļ √≠r√°sokhoz

Bekapcsolja a komplex szöveg megjelenítését. Most már módosíthatók a LibreOffice komplex szöveg megjelenítésével kapcsolatos beállításai.

Komplex √≠r√°sk√©pŇĪ nyelvek

Rendszer beviteli nyelv√©nek figyelmen k√≠v√ľl hagy√°sa

Jelzi. hogy a rendszer beviteli nyelv√©nek/billentyŇĪzetkioszt√°s√°nak v√°ltoz√°sai figyelmen k√≠v√ľl maradnak-e. Ebben az esetben a sz√∂veg beg√©pel√©sekor a dokumentum vagy aktu√°lis bekezd√©s nyelv√©t fogja k√∂vetni, nem az aktu√°lis rendszernyelvet.

Figyelmeztetés ikon

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.