Beállítások

Ez a parancs megnyit egy párbeszédablakot a program beállításainak testreszabásához.

Az összes beállítás automatikusan mentésre kerül. Egy bejegyzés kinyitásához kattintson duplán magára a bejegyzésre, vagy kattintson az előtte levő pluszjelre. A bejegyzés összecsukásához kattintson az előtte levő mínuszjelre, vagy kattintson duplán a bejegyzésre.

Jegyzet ikon

Csak az aktuális dokumentumra alkalmazható beállítások láthatók. Ha az aktuális dokumentum egy szöveges dokumentum, akkor a LibreOffice Writer bejegyzés jelenik meg, és így tovább minden LibreOffice-modulra. A LibreOffice Impress és a LibreOffice Draw azonos bejegyzés alatt szerepel ebben a párbeszédablakban. A közös bejegyzések mindig látszanak.


Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose .

Jegyzet ikon

Note for macOS users: The Help mentions the menu path Tools - Options at numerous places. Replace this path with LibreOffice - Preferences on your macOS main menu. Both menu entries open the Options dialog box.Options dialog buttons

OK

Save the changes in the page and close the Options dialog.

Cancel

Close the Options dialog and discard all changes done.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.

Figyelmeztetés ikon

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Help

Opens the help contents for the Options page displayed.

LibreOffice

Use this dialog to create general settings for working with LibreOffice. The information covers topics such as user data, saving, printing, paths to important files and directories, and color defaults.

Megnyitás és mentés

Megadja a megnyitás és mentés általános beállításait.

Nyelvi beállítások

Meghatározza a további nyelvek nyelvi beállításait.

LibreOffice Writer

Ezek a beállítások határozzák meg a LibreOffice-ban létrehozott szöveges dokumentumok kezelésének módját. Az aktuális szöveges dokumentum beállításainak meghatározására is van mód.

LibreOffice Writer/Web

HTML-formátumú LibreOffice-dokumentumok alapvető beállításait határozza meg.

LibreOffice Calc

Munkafüzetekben használt különféle beállításokat ad meg, úgymint a megjelenítendő tartalmat és a cellába írás utáni kurzormozgás irányát. Megadhat rendezőlistákat és az értékes tizedesjegyeket is, illetve a változások feljegyzését és kiemelését érintő beállításokat is.

LibreOffice Impress

Újonnan létrehozott bemutatókban használt különféle beállításokat ad meg, úgymint a megjelenítendő tartalmat, a használt mértékegységet, a rácshoz igazítás igénybevételét és módját.

LibreOffice Draw

Megadja a rajzok általános beállításait, ideértve az alapértelmezetten megjelenítendő tartalmat, az alkalmazandó nagyítást, a rácshoz igazítást és a nyomtatandó tartalmakat.

LibreOffice Math

Minden új képletdokumentumra érvényes nyomtatási formátumot és nyomtatási beállításokat határoz meg. Ezek a beállítások akkor érvényesek, ha közvetlenül a LibreOffice Math programból nyomtat képleteket.

LibreOffice Base

Meghatározza az adatforrások általános beállításait a LibreOffice-ban.

Diagramok

Meghatározza a diagram általános beállításait.

Internet

Megadja az internet beállításait.