Változások elfogadása vagy elvetése

A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.

Ha mások által módosított dokumentumot szerkeszt, a módosításokat egyesével vagy együttesen is elfogadhatja vagy elutasíthatja.

  1. Ha a dokumentum több példányát küldte szét, akkor először egyesítse ezeket egy dokumentumba (lásd: Verziók összefésülése).

  2. Open the document and choose Edit - Track Changes - Manage. The Manage Changes dialog appears.

  3. A Lista lapon válasszon egy módosítást. A módosítás kijelölődik, és megjelenik a dokumentumban. Ezek után a döntését megadhatja a gombok egyikével.

Ha egy szerző egy másik szerző változtatásait módosította, a módosítások hierarchiába lesznek rendezve, és a hierarchiát egy pluszjellel nyithatja meg.

Ha a módosítások listája túl hosszú, akkor átválthat a párbeszédablak Szűrés lapjára, és megadhatja, hogy csak adott szerzők módosításait vagy csak az utolsó napi módosításokat kívánja látni, vagy a listát más módon kívánja korlátozni.

A beállított szűrő eredményét színkódolt bejegyzések jelenítik meg. A feketével jelölt bejegyzések elfogadhatók vagy visszautasíthatók és megfelelnek a szűrőfeltételeknek. A kékkel jelölt bejegyzések nem felelnek meg a szűrőfeltételeknek, de vannak albejegyzéseik, amelyet a szűrő adott meg. A szürkével jelölt bejegyzések nem fogadhatók el vagy utasíthatók vissza, és nem felelnek meg a szűrőfeltételeknek. A zölddel jelölt bejegyzések megfelelnek a szűrőnek, de nem fogadhatók el vagy utasíthatók vissza.