A Szűrőnavigátor használata

Több szűrőfeltétel logikai VAGY összekapcsolásához kattintson a Szűrő eszköztár Szűrőnavigáció ikonjára. Megjelenik a Szűrőnavigátor ablak.

A beállított szűrőfeltételek megjelennek a Szűrőnavigátorban. Mihelyt egy szűrő életbe lép, a Szűrőnavigátor alján megjelenik egy üres szűrőbejegyzés. Az üres bejegyzést a „Vagy” szóra kattintva kiválaszthatja, majd további szűrőfeltételeket adhat az űrlaphoz. Az összes bejegyzés logikai VAGY kapcsolatban áll egymással.

A helyi menü a Szűrőnavigátor minden bejegyzéséhez meghívható. Ezen a területen közvetlenül szövegként szerkesztheti a szűrési feltételeket. Ha ellenőrizni szeretné, hogy egy mező rendelkezik-e tartalommal vagy sem, választhatja szűrési feltételnek az "üres" (SQL-ben "IS NULL") vagy a "nem üres" (SQL-ben "IS NOT NULL") kifejezéseket. A helyi menü használatával lehetséges a bejegyzés törlése is.

Fogd és vidd művelettel vagy a +Alt+felfelé nyíl illetve a +Alt+lefelé nyíl billentyűkombináció segítségével helyezheti át a Szűrőnavigátor szűrőfeltételeit. A szűrőfeltételek másolásához a billentyű lenyomása közben húzza át őket.

Az űrlap tervezése során beállíthatja a "Javasolt szűrő" tulajdonságot a megfelelő Tulajdonságok párbeszédablak Adatok lapjának minden szövegmezőjéhez. Az ezt követő keresések esetén szűrőmódban a mezők által tartalmazott összes információk közül választhat. A mezőtartalom ezután az automatikus kiegészítés segítségével kiválasztható. Jegyezze meg viszont, hogy ez a funkció sok memóriát és sok időt vesz igénybe, különösen nagy adatbázisoknál, ezért ritkán szabad csak használni.

Keresés táblákban és űrlapdokumentumokban