Lekérdezések

A "lekérdezés" a tábla speciális nézete. A lekérdezések megjeleníthetnek bizonyos rekordokat vagy csak néhány mezőt rekordonként, és szükség esetén rendezik ezeket a rekordokat. A lekérdezés érvényes lehet egy táblára vagy több táblára, ha ezek közös adatmezőkkel össze vannak kapcsolva.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Egy adatbázisfájl-ablakban kattintson a Lekérdezések ikonra


A lekérdezések segítségével rekordokat kereshet ki az adatbázistáblákból bizonyos feltételek alapján. Az adatbázishoz létrehozott lekérdezések a Lekérdezések bejegyzés alatt jelennek meg. Mivel ez a bejegyzés tartalmazza az adatbázis lekérdezéseit, "lekérdezéstárolónak" is hívják.

Lekérdezések nyomtatása

Egy tábla vagy lekérdezés nyomtatásához:

  1. Nyisson meg egy szöveges dokumentumot (vagy egy munkafüzet-dokumentumot, ha az ilyen típusú dokumentumra jellemző nyomtatási tulajdonságokat kedveli jobban).

  2. Nyissa meg az adatbázisfájlt, és kattintson a Tábla ikonra, ha táblát, vagy a Lekérdezés ikonra, ha lekérdezést akar nyomtatni.

  3. Húzza a tábla vagy a lekérdezés nevét a megnyitott szöveges dokumentumba vagy munkafüzetbe. Ekkor megjelenik az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablak

  4. Döntse el, hogy mely oszlopokat = adatmezőket kívánja beszúrni. Rákattinthat az Automatikus formázás gombra, és kiválaszthatja a megfelelő formázási típust. Zárja be a párbeszédablakot.

    A lekérdezés vagy a tábla be lesz illesztve a dokumentumba.

  5. Nyomtassa ki a dokumentumot a Fájl - Nyomtatás menüparancs kiválasztásával.

Tipp ikon

You can also open the data source view (Ctrl+Shift+F4), select the entire database table in the data source view (click on the top left corner of the table), and then drag the selection to a text document or spreadsheet.


Adatok szűrése és rendezése

Lehetővé teszi az adatok rendezését és szűrését egy lekérdezési táblában.

Lekérdezéstervező

A Lekérdezés tervezés segítségével létrehozhat és szerkeszthet egy lekérdezést vagy nézetet.

Lekérdezéstervező eszköztár

SQL-lekérdezés létrehozásakor vagy szerkesztésekor az adatok megjelenítésének vezérléséhez használja a Lekérdezéstervező eszköztár ikonjait.

Lekérdezés több táblából

A lekérdezés eredménye több táblából is tartalmazhat adatot, ha azok megfelelő adatmezők révén össze vannak kötve egymással.

Lekérdezési feltételek megfogalmazása

Itt találja meg, hogy mely operátorokat és parancsokat lehet egy lekérdezés szűrőfeltételeinek megfogalmazásához használni.

Függvények végrehajtása

A tábla adataival számításokat végezhet, és az eredményeket lekérdezési eredményként tárolhatja.