Levéltündér

Elindítja a levélsablonokat létrehozó tündért. Ezt a sablont egyaránt használhatja üzleti vagy személyes levelezés céljára.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Fájl - Tündérek - Levél lehetőséget.


A LibreOffice mintasablonokat tartalmaz a magán- és üzleti levelezéshez, amelyeket a tündér segítségével a saját igényeinek megfelelően testreszabhat. A tündér lépésenként átvezeti Önt a dokumentumsablon létrehozásán, és számos elrendezési és tervezési lehetőséget biztosít. Az előnézet bemutatja, hogy a befejezett levél hogyan jelenik meg a választott beállításoknak megfelelően.

A tündérben bármikor módosíthatja a bejegyzéseket és beállításokat. Átléphet egy teljes oldalt vagy az összes tündéroldalt, amely esetben az aktuális (vagy alapértelmezett) beállítások maradnak hatályban.

Levéltündér - Oldalterv

Specifies whether you want to create a personal or a business letter. The available options on the following pages vary depending on your choice.

Jegyzet ikon

Ha üzleti levelet hoz létre, akkor különféle elemeket szúrhat be a dokumentumba, amelyek általában nem kellenek a magánlevélbe, mint például a tárgysor. Ha a Magánlevél lehetőséget választja, akkor az üzleti levelekre nézve specifikus elemeket tartalmazó oldalak nem jelennek meg a tündér párbeszédablakában.


Levéltündér - Levélfejléc elrendezése

Allows you to specify the elements that are already imprinted on your letterhead paper. Those elements are not printed, and the space they occupy is left blank by the printer.

Levéltündér - Nyomtatott elemek

Defines the items to be included in the letter template.

Levéltündér - Címzett és feladó

Specifies the sender and recipient information.

Levéltündér - Élőláb

Specifies the information to include in the footer space.

Levéltündér - Név és hely

Specifies where and under which name you want to save the document and template.

Vissza

Megjeleníti az előző lépésekben végrehajtott módosításokat. Az aktuális beállítások mentésre kerülnek.

Tovább

Menti az aktuális beállításokat, és továbblép a következő oldalra.

Befejezés

A beállításoknak megfelelően a tündér létrehozza az új dokumentumsablont, és a merevlemezre menti. A meglévő sablonok alapján a LibreOffice "Névtelen X" néven létrehoz egy új dokumentumot (az X egy szám) és megjeleníti a munkaterületen.

Jegyzet ikon

A LibreOffice a kiválasztott sablonnak megfelelően menti a tündérbe az aktuális beállításokat. Ezt használja a rendszer alapértelmezett beállításként a tündér következő aktiválásakor.