Listatündér: Mező csatolása

Feltünteti, hogy milyen értéktábla illetve listatábla mezőkre történik hivatkozás.

Az értéktábla az aktuális űrlap azon táblája, amelybe a listamező be lett szúrva. A listatábla az a tábla, amelynek adatait meg kell jeleníteni a listamezőben. A táblákat közös adatmezőkön keresztül kell csatolni. Ezeket a hivatkozásokat a Tündér ezen oldalán kell megadni. A mezőneveknek nem kell megegyeznie (ez attól függ, hogy a mezőnevek hogy vannak megadva a táblákban), de minden mezőnek azonos mezőtípussal kell rendelkeznie.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Nyissa meg az Űrlap-vezérlőelemek eszköztárat, kattintson a Listapanel ikonra, és az egér húzásával hozzon létre egy mezőt. Az űrlapban léteznie kell adatbázis kapcsolatnak: Tündér - 3. oldal.


Mező az Értéktáblából

Megadja az aktuális űrlapadatmezőt, amelynek egy kapcsolódó tábla egy mezőjéhez kell kapcsolódnia. Kattintsunk a megfelelő adatmezőre az alábbi listamezőben.

A Vezérlőelem - Tulajdonságok párbeszédablakban a megadott mező bejegyzésként jelenik meg az Adatok lapon az Adatmező alatt.

Mező a Listatáblából

Megadja a csatolt tábla adatmezőjét, amely kapcsolódik a megadott értékmezőhöz. Kattintsunk a megfelelő adatmezőre az alábbi listamezőben.

A Vezérlőelem - Tulajdonságok párbeszédablakban a megadott mező az SQL-utasítás Adatok lapján jelenik meg a Listatartalom alatt.