Események

Az Események lapon makrókat csatolhat az eseményekhez, amelyek az űrlap vezérlőmezőiben következnek be.

When the event occurs, the linked macro will be called. To assign a macro to an event, press the ... button. The Assign Action dialog opens.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Nyissa meg a kiválasztott űrlapelem helyi menüjét, és válassza a Vezérlőelem - Események fület

Nyissa meg az Űrlap-vezérlőelemek eszköztárat az Űrlaptervezés eszköztárból, és kattintson az Vezérlőelem ikonra, majd az Események fülre


A vezérlőelemtől függően különböző események állnak rendelkezésre. Csak a kijelölt vezérlőelemhez és környezethez rendelkezésre álló események jelennek meg az Események lapon. Az alábbi események vannak megadva:

Művelet jóváhagyása

Ez az esemény az előtt következik be, mielőtt a művelet elindul a vezérlőelemre való kattintás hatására. Az „Elküldés” gombra kattintás például egy küldés műveletet kezdeményez; a valódi „küldés” folyamat csak a Kezdeményezéskor esemény bekövetkezésekor indul el. A Művelet jóváhagyása esemény lehetővé teszi a folyamat leállítását. Ha a csatolt metódus HAMIS értéket küld vissza, akkor a Kezdeményezéskor esemény nem kerül végrehajtásra.

Művelet végrehajtása

A Művelet végrehajtása esemény a művelet megkezdésekor következik be. Ha például egy „Elküldés” gomb található az űrlapban, akkor a küldés folyamat a kezdeményezendő műveletet ábrázolja.

Változott

A Változott esemény akkor következik be, amikor a vezérlőelem elveszti a fókuszt, s a vezérlőelem tartalma az utolsó fókuszvesztés óta megváltozott.

Szöveg módosítva

A Szöveg módosítva esemény akkor következik be, amikor a felhasználó ír a beviteli mezőbe, vagy módosítja annak tartalmát.

Elem állapota változott

The Item status changed event takes place if the status of the control field has changed.

Amikor a fókuszt megkapja

Az Amikor a fókuszt megkapja esemény akkor következik be, ha egy vezérlő mező fókuszba kerül.

Amikor a fókuszt elveszti

Az Amikor a fókuszt elveszti esemény akkor következik be, ha egy vezérlőmező elveszti a fókuszt.

Billentyű lenyomva

A vezérlőelem fókuszált állapotában a felhasználótól származó billentyűleütés egy Billentyű lenyomva eseményt eredményez. Ez az esemény a bejegyzéseket ellenőrző makróhoz csatolható.

Billentyű felengedve

A vezérlőelem fókuszált állapotában a felhasználótól származó billentyűfelengedés egy Billentyű felengedve eseményt eredményez.

Egér belül

A vezérlőelem területére érkező egér egy Egér belül eseményt eredményez.

Egér mozgott a billentyű lenyomása alatt

Az Egér mozgott a billentyű lenyomása alatt esemény akkor következik be, amikor a felhasználó elhúzza az egeret egy billentyű lenyomva tartása mellett. Példa erre az, amikor a fogd és vidd módszer használata alatt egy további billentyű határozza meg a műveletet (átmozgatás vagy másolás).

Egér mozdult

Az Egér mozdult esemény akkor következik be, amikor az egérmutató áthalad a vezérlőelem felett.

Egérgomb lenyomása

A vezérlőelem feletti egérgomblenyomás egy Egérgomb lenyomása eseményt eredményez.

Jegyzet ikon

Ezt az eseményt arra is lehet használni, hogy felugró helyi menü jelenjen meg a vezérlőelemhez.


Egérgomb elengedése

A vezérlőelem feletti egérgomb-felengedés egy Egérgomb elengedése eseményt eredményez.

Egér kívül

A vezérlőelem területét elhagyó egér egy Egér kívül eseményt eredményez.

Frissítés előtt

A Frissítés előtt esemény az előtt következik be, hogy a felhasználó által megváltoztatott vezérlőelem tartalma beíródik az adatforrásba. Például a csatolt makró a "HAMIS" érték visszaadásával megakadályozhatja ezt a műveletet.

Frissítés után

A Frissítés után esemény az után következik be, hogy a felhasználó által megváltoztatott vezérlőelem tartalma beíródik az adatforrásba.

Alaphelyzetbe állítás előtt

Az Alaphelyzetbe állítás előtt esemény az űrlap alaphelyzetbe állítását megelőzően következik be. Például a csatolt makró a "HAMIS" érték visszaadásával megakadályozhatja ezt a műveletet.

Az űrlap visszaáll alapállapotba, ha az alábbi feltételek közül valamelyik teljesül:

  1. A felhasználó megnyom egy (HTML) gombot, amely visszaállító gombként van megadva.

  2. Egy új és üres rekord jön létre az űrlapban, amely egy adatforráshoz van csatolva. Az utolsó rekordban például a Következő rekord gomb megnyomható.

Alaphelyzetbe állítás után

Az Alaphelyzetbe állítás után esemény egy űrlap alapállapotba hozatala után következik be.