A szalag használata

A szalag a parancsok ikonjainak gyorsabb megjelenítését lehetővé tevő új felület

Figyelmeztetés ikon

Ez a funkció kísérleti, és hibákat vagy váratlan működést eredményezhet. A bekapcsolásához válassza - LibreOffice - Speciális lapot, és jelölje be a Kísérleti funkciók engedélyezése négyzetet.


Alapesetben a LibreOffice parancsok egymásba ágyazott menükbe és ikonokkal teli eszköztárakba vannak csoportosítva.

A szalag a vezérlőelemek és ikonok rendszerezésének más módját képviseli, ikonsorozatok helyett a parancsok és tartalom helyzetérzékeny csoportjainak megjelenítésével.

A szalagon a gyakori parancsok a gyorsabb elérést szolgáló módon vannak csoportosítva, ezzel elkerülve a menükben való hosszas navigálást és az eszköztárakon való ikonkeresgélést.

A szalag a Writer, Calc és Impress alkalmazásokban érhető el. A felhasználói felületen több elrendezés is használható. A Nézet menü Eszköztár elrendezése és Szalag menüpontjai vezérlik a szalagot.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Nézet - Eszköztár elrendezése - Szalag menüparancsot.


Felhasználói felület elrendezések

Az Eszköztár elrendezése bejegyzés megadja, hogy a felhasználói felület melyik elemei láthatók. A lehetséges elrendezések:

Ha további eszköztárakat is bekapcsol, ez a felhasználói profilba kerül mentésre. Emiatt a szalag módból való visszatéréskor minden korábban bekapcsolt eszköztár újra megjelenik.

Elérhető szalagmódok

Jegyzet ikon

In the tabbed mode the menu bar is hidden by default. To display the menu bar, select the “≡” icon at the top-left position of the window and choose Menu bar.


Tipp ikon

A szalag ikonmérete módosítható az Eszközök - Beállítások - LibreOffice - Nézet - Szalag ikonmérete legördülő mezőben.


Jegyzet ikon

A szalag nem szabható testre.


Figyelmeztetés ikon

A szalag jelenlegi (LibreOffice 6.1) állapotában a Writer, Calc és Impress alkalmazásokban közös. A szalag egyik modulban való módosítása a többi modulban is módosítaná azt.