Kivételek

Adja meg azokat a rövidítéseket vagy betűkombinációkat, amelyeket a LibreOffice ne javítson ki automatikusan.

A kivételek megadása az aktuális nyelvi beállításoktól függ. Ha akarja, a nyelvi beállítást megváltoztathatja egy másik nyelv kiválasztásával a Szinonimák és kivételek a következő nyelvhez mezőben.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - AutoCorrect - AutoCorrect Options - Exceptions tab.


Szinonimák és kivételek a következő nyelvhez:

Válassza ki, melyik nyelv csereszabályait kívánja létrehozni vagy szerkeszteni. A LibreOffice először a dokumentumban, a kurzor aktuális helyén megkeresi az adott nyelvhez megadott kivételeket, majd folytatja a keresést a többi nyelv között.

Rövidítések (csak az első betű nagy)

Írjon be egy rövidítést, utána egy pontot, majd kattintson az Új gombra. Ez megakadályozza, hogy a LibreOffice automatikusan kicserélje nagybetűre a ponttal végződő rövidítés után következő szó első betűjét.

Felsorolja az automatikusan nem javított rövidítéseket. Egy elem eltávolításához a listából jelölje ki az elemet, és kattintson a Törlés gombra.

Szavak KÉt KEzdő NAgybetűvel

Adja meg azokat a szavakat vagy rövidítéseket, amelyeknél nem szeretné, hogy a LibreOffice egy nagy kezdőbetűre javítson. Írja be például a PC szót, hogy a LibreOffice ne cserélje le a PC-t Pc-re.

Felsorolja azokat a szavakat vagy rövidítéseket, amelyeket két nagybetűvel kezdődnek, és nem kerülnek automatikusan javításra. A mezőben minden két nagybetűvel kezdődő szó megjelenik. Egy elem eltávolításához a listából jelölje ki az elemet, és kattintson a Törlés gombra.

Új

Hozzáadja az aktuális bejegyzést a kivételek listájához.

Törlés

Törli a kijelölt elemet vagy elemeket, jóváhagyás nélkül.

Automatikus beillesztés

Automatikusan hozzáadja a két nagybetűvel kezdődő rövidítéseket vagy szavakat a megfelelő kivétellistához. A funkció csak akkor működik, ha a KÉt NAgy KEzdőbetű javítása vagy a Mondat első betűje nagybetű beállítás ki van választva a [T] oszlopban, jelen párbeszédablak Beállítások lapján.

Párbeszédgombok

Alapállapot

Visszaállítja a módosított értékeket a lap korábbi értékeire.

Mégse

Bezárja a párbeszédablakot, és eldobja a változásokat.

OK

Minden változtatást elment, és bezárja az ablakot.