Kínai átalakítás

A kijelölt kínai szöveget az egyik kínai írásrendszerből a másikba alakítja át. Ha nincs kijelölve szöveg, a teljes dokumentum átalakításra kerül. Ez a parancs csak akkor használható, ha engedélyezte az ázsiai nyelvek támogatását az Eszközök - Beállítások - Nyelvi beállítások - Nyelvek párbeszédablakban.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - Language - Chinese Conversion. Asian language support must be enabled.


Conversion Direction

Select the conversion direction.

Traditional Chinese to simplified Chinese

A hagyományos kínai karaktereket egyszerűsített kínai karakterekké alakítja át. A kijelölt szöveg átalakításához kattintson az OK gombra. Ha nincs kijelölve szöveg, a teljes dokumentum átalakításra kerül.

Simplified Chinese to traditional Chinese

Az egyszerűsített kínai karaktereket hagyományos kínai karakterekké alakítja át. A kijelölt szöveg átalakításához kattintson az OK gombra. Ha nincs kijelölve szöveg, a teljes dokumentum átalakításra kerül.

Common Terms

Common terms are words that have the same meaning in traditional and simplified Chinese but are written with different characters.

Translate common terms

Olyan kettő vagy több karakterből álló szavakat alakít át, amelyek benne vannak a gyakori kifejezések listájában. A lista átvizsgálása után a fennmaradó szöveg karakterenként kerül átalakításra.

Kifejezések szerkesztése

Megnyitja a Szótár szerkesztése párbeszédablakot, amelyben az átalakítási kifejezéseket szerkesztheti.