Megjegyzés

Megjegyzést szúr be a kijelölt szöveg köré vagy az aktuális kurzorpozícióba.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Megjegyzés menüparancsot


Megjegyzések beszúrása

A Writer alkalmazásban a Beszúrás - Megjegyzés menüparancs vagy a +C billentyűkombináció egy megjegyzéshorgonyt szúr be a kurzor aktuális pozíciójához. A megjegyzés a jobb oldali margón látható, ahol megírhatja a megjegyzés szövegét. A horgonyt és a megjegyzést egy vonal köti össze. Ha egy szövegtartomány van kijelölve, akkor a megjegyzés a szövegtartományhoz lesz csatolva.

A Calc, Draw és Impress alkalmazásokban a Beszúrás - Megjegyzés parancs egy megjegyzést szúr be.

A megjegyzés szerzőjének neve, illetve a létrehozásának dátuma és időpontja a megjegyzés keretének alján látható.

A különböző szerzőktől származó megjegyzések eltérő színnel jelennek meg. A nevének beírásához használja - LibreOffice - Felhasználó adatai panelt, így megjelenhet a neve a megjegyzés szerzőjeként.

Megjegyzések szerkesztése

Mindenki, aki írási engedéllyel rendelkezik a dokumentumhoz, szerkesztheti és törölheti bármely szerző megjegyzését.

A megjegyzés keretében található egy lefelé mutató nyíl ikon. Ha az ikonra kattint, egy parancsokat tartalmazó menü jelenik meg, amelynek használatával törölheti a megjegyzést.

Choose a command to delete the current comment, or all comments from the same author as the current comment, or all comments in the document.

Ha egy szöveges dokumentumban a megjegyzést egy másik szerző írta, akkor a helyi menüben a Válasz parancs is megjelenik.Ez a parancs egy új megjegyzést illeszt be a mellé a megjegyzés mellé, amelyre válaszolni akar. A megjegyzés horgonya mindkét megjegyzésre ugyanaz lesz. Írja be a választ egy új megjegyzésbe. Mentse és küldje el a dokumentumot a többi szerzőnek, azok is válaszolhatnak.

Use View - Comments to show or hide all comments.

A szöveges dokumentumok Keresés és csere párbeszédablakéban kiválaszthatja, hogy a megjegyzések szövegeiben is keressen a program.

Navigálás egyik megjegyzésről a másikra szöveges dokumentumokban

Amikor a kurzor egy megjegyzésen belül van, a +Page Down billentyűkombináció megnyomásával a következő megjegyzésre ugrik, illetve a +Page Up billentyűkombinációval az előző megjegyzésre ugrik.

Amikor a kurzor normál szövegen belül van, nyomja meg a fent említett billentyűkombinációt, és a kurzor a következő vagy az előző megjegyzéshorgonyra ugrik. A függőleges görgetősáv alatt található navigációs ablakot is használhatja ahhoz, hogy egyik megjegyzéshorgonytól a másikra ugorjon.

Tipp ikon

A Navigátor megnyitásával láthatja az összes megjegyzés listáját. A Navigátorban, ha az egér jobb oldali gombjával a megjegyzésre kattint, a megjegyzést szerkesztheti vagy törölheti.


Megjegyzések nyomtatása

A szöveges dokumentumokban lévő megjegyzések nyomtatási beállításainak módosításához válassza az Eszközök - Beállítások - LibreOffice Writer - Nyomtatás lehetőséget.

Megjegyzések munkafüzetekben

Amikor megjegyzést csatol a cellához, megjelenik egy buborék, ahol begépelheti a szöveget. A megjegyzés helyét a cella jobb felső sarkában lévő négyzet jelöli. A megjegyzés állandó megjelenítéséhez kattintson a jobb egérgombbal a megjegyzésre , majd válassza a Megjegyzés megjelenítése lehetőséget.

Egy megjegyzés objektumtulajdonságainak, például a háttérszínnek módosításához válassza a Megjegyzés megjelenítése lehetőséget, majd az egér jobb oldali gombjával kattintson a megjegyzésre (ne kattintson duplán a szövegre).

A látható megjegyzés szerkesztéséhez kattintson duplán a megjegyzésre. Olyan megjegyzés szerkesztéséhez, amely nem látható állandóan, az egér jobb oldali gombjával kattintson a megjegyzést tartalmazó cellára, majd válassza a Megjegyzés szerkesztése lehetőséget. A megjegyzés szövegének formázásához, szerkesztő módban az egér jobb oldali gombjával kattintson a megjegyzés szövegére.

Egy megjegyzés helyének vagy méretének módosításához húzza el a megjegyzés szegélyét vagy sarkát.

Megjegyzés törléséhez az egér jobb oldali gombjával kattintson a cellára, majd válassza a Megjegyzés törlése lehetőséget.

Bizonyos szerkesztőparancsok kiválasztásához a Navigátor ablakban az egér jobb oldali gombjával kattintson a megjegyzés nevére.

A munkafüzet megjegyzéseinek nyomtatási tulajdonságainak beállításához válassza a Formátum - Oldal lehetőséget, majd kattintson a Munkalap fülre.

Jegyzet ikon

Az Impress alkalmazásban a Jegyzet nézet használatával írhat jegyzetoldalt az egyes diákhoz. Ezen felül megjegyzéseket is beszúrhat a diákba.