Nyomtatás

Az aktuális dokumentumot, kijelölést vagy a megadott oldalakat nyomtatja. Módosíthatók az aktuális dokumentum nyomtatási beállításai is. A nyomtatási beállítások különbözőek lehetnek a nyomtató típusától és a használt operációs rendszertől függően.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Fájl - Nyomtatás lehetőséget.

+P

A Standard eszköztáron kattintson a következőre:

Ikon

Fájl közvetlen nyomtatása


A Nyomtatás párbeszédablak három fő részből áll: egy előnézet a navigációs gombokkal, egy több lapból álló panel az aktuális dokumentumtípusra jellemző vezérlőelemekkel, és a Nyomtatás, Mégse és Súgó gombok blokkja.

Ha csak az szeretné megtudni, hogy hogyan kell kinyomtatni egy dokumentumot, akkor kövesse az alábbi hivatkozások egyikét.

Szöveges dokumentumok nyomtatása:

Brosúra nyomtatása

Oldal előnézetének megtekintése nyomtatás előtt

Több oldal nyomtatása egy lapra

Nyomtatás fordított sorrendben

Nyomtató papíradagoló tálcájának kiválasztása

Munkafüzetek nyomtatása:

Nyomtatási tartományok megadása egy munkalapon

Munkalap részleteinek nyomtatása

Nyomtatandó oldalak számának meghatározása

Munkalapok nyomtatása fekvő formátumban

Sorok, illetve oszlopok nyomtatása minden oldalon

Bemutatók nyomtatása:

Bemutatók nyomtatása

Dia nyomtatása a papírnak megfelelő méretben

Nyomtatás általában:

Gyorsabb nyomtatás csökkentett adatmennyiséggel

Fekete-fehér nyomtatás

Egy oldalon lévő maximális nyomtatható terület kijelölése

Jegyzet ikon

A Nyomtatás párbeszédablakban megadott beállítások csak arra az aktuális nyomtatási feladatra vonatkoznak, amelyet a Nyomtatás gombra kattintva indított el. Ha egyes beállításokat tartósan meg kíván változtatni, nyissa meg az Eszközök - Beállítások - LibreOffice (alkalmazás neve) - Nyomtatás panelt.


Jegyzet ikon

Nyomja meg a Shift+F1 billentyűkombinációt, vagy válassza a Súgó - Mi ez? menüparancsot, és vigye az egérmutatót a Nyomtatás párbeszédablak bármelyik vezérlőelemére az ahhoz tartozó részletes tipp megjelenítéséhez.


Előnézet

Az előnézetben ellenőrizhető a papíron megjelenő nyomtatási kép. Az előnézet alatti gombokkal végig lehet lapozni az összes lapot.

Általános

Az Általános lapon találhatók a nyomtatás legfontosabb vezérlőelemei. Megadhatja, hogy milyen tartalmak legyenek kinyomtatva a dokumentumból. Kiválaszthatja a nyomtatót, és megnyithatja a nyomtatót beállító párbeszédablakot.

LibreOffice Writer / Calc / Impress / Draw / Math

Az alkalmazás nevével megegyező nevű lapon határozható meg a nyomtatandó tartalom, a nyomtatás színei, mérete és a nyomtatandó oldalak köre. Azok a beállítások adhatók meg itt, amelyek az aktuális dokumentumtípusra jellemzőek.

Oldalelrendezés

Az Oldalelrendezés lap segítségével takarékoskodhat a papírral úgy, hogy több oldalt nyomtat ki egy lapra. A felhasználó megadhatja az oldalak elrendezését és méretét a papíron.

Módosítsa a nyomtatandó oldalak elrendezését az egyes papírlapokon. Az előnézet megmutatja, hogy hogyan fognak kinézni az egyes papírlapok.

Egyes dokumentumtípusok esetén választhatja a brosúranyomtatást.

Brosúra nyomtatása

Beállítások

A Beállítások lapon az aktuális nyomtatási feladat további beállításait adhatja meg. Itt megadhatja, hogy fájlba nyomtasson, ne nyomtatóra.