Megnyitás

Opens a local or remote file, or imports one.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Fájl - Megnyitás lehetőséget.

+ O

A Standard eszköztáron kattintson a következőre:

Ikon

Fájl megnyitása


A következő szakaszok a LibreOffice Megnyitás párbeszédablakát mutatják be. A LibreOffice Megnyitás és Mentés párbeszédablakának aktiválásához válassza - LibreOffice- Általános lehetőséget, majd válassza a LibreOffice-párbeszédablakok használata lehetőséget a Megnyitás és mentés párbeszédablakok területen.

Jegyzet ikon

Ha a megnyitni kívánt fájl stílusokat tartalmaz, akkor arra speciális szabályok fognak vonatkozni.


Kapcsolódás kiszolgálóhoz

Megnyit egy párbeszédablakot, ahol a különböző típusú kiszolgálókra való kapcsolódást állíthatja be, beleértve a WebDAV, FTP, SSH, Windows megosztás és CMIS típusokat.

Egy szinttel feljebb

Eggyel feljebb lép a mappastruktúrában. Hosszú kattintással megmutatja az egy szinttel magasabban található mappákat.

Ikon

Egy szinttel feljebb

Új mappa létrehozása

Új mappát hoz létre.

Ikon

Új mappa létrehozása

Helyek terület

Megjeleníti a „kedvenc” helyeket, azaz hivatkozásokat helyi vagy távoli helyekre.

Megjelenítési terület

Megjeleníti az aktuális mappában található fájlokat és mappákat. Egy fájl megnyitásához jelölje ki azt, majd kattintson a Megnyitás gombra.

Tipp ikon

To open more than one document at the same time, each in an own window, hold while you click the files, and then click Open.


Fájlnév

Adjon a fájlnak egy nevet vagy egy elérési utat. Egy URL-t is megadhat, amely az ftp, http vagy https protokollnévvel kezdődik.

Ha kívánja, helyettesítő karaktereket is használhat a Fájlnév mezőben a megjelenített fájlok listájának szűréséhez.

  1. LibreOffice has an AutoComplete function which activates itself in some text and list boxes. For example, enter into the URL field and the AutoComplete function displays the first file or first directory found that starts with the letter "a".

  2. A lefelé nyíl segítségével görgessen más fájlokhoz és könyvtárakhoz. A jobbra nyíl segítségével is megjeleníthet egy meglévő alkönyvtárat az URL mezőben. A gyors automatikus kiegészítés akkor áll rendelkezésre, ha az URL részének beírása után megnyomja az End billentyűt. Ha megtalálta a kívánt programot, dokumentumot vagy könyvtárat, akkor nyomja meg az Enter billentyűt.

Verzió

Ha a kijelölt fájlnak több verziója van, akkor válassza ki a megnyitandót. Egy dokumentum több változatát is mentheti és rendszerezheti a Fájl - Verziók lehetőség használatával. Egy dokumentum különféle változatai írásvédett módban nyílnak meg.

Fájltípus

Válassza ki a megnyitni kívánt fájltípust, vagy a Minden fájl (*) lehetőséget a mappában lévő összes fájl listájának megjelenítéséhez.

Megnyitás

Megnyitja a kijelölt dokumentumokat.

Beszúrás

If you opened the dialog by choosing Insert - Document, the Open button is labeled Insert. Inserts the selected file into the current document at the cursor position.

Csak olvasásra

Csak olvasható módban nyitja meg a fájlt.

Dokumentumok megnyitása sablonokkal

A LibreOffice a következő mappákban levő sablonokat ismeri fel:

Jegyzet ikon

When you use File - Templates - Save as Template to save a template, the template will be stored in your user template folder. When you open a document that is based on such a template, the document will be checked for a changed template as described below. The template is associated with the document, it may be called a "sticky template".


Jegyzet ikon

Ha a sablon mentésére a Fájl - Mentés másként menüparancsot használja, sablonszűrőt választ, és olyan mappába menti, amelyik nem szerepel a listában, akkor a sablont alapul vevő dokumentumok nem ellenőrzik a sablon változásait.


Ha egy „ragadós sablonból” létrehozott dokumentumot nyit meg, a LibreOffice megvizsgálja, módosult-e a sablon a dokumentum legutóbbi megnyitása óta. Ha a sablon módosult, egy párbeszédablak fog megjelenni, amelyben kiválaszthatja, melyik sablont akarja alkalmazni a dokumentumra.

Az új stílusok dokumentumra való alkalmazásához kattintson a Stílusok frissítése lehetőségre.

A dokumentum jelenleg használt stílusainak megtartásához kattintson a Régi stílusok megtartása lehetőségre.

Ha a dokumentumot olyan sablon használatával hozta létre, amely nem található, egy párbeszédablak fog rákérdezni arra, mit tegyen a program a dokumentum következő megnyitásakor.

A dokumentum és a hiányzó sablon között fennálló kapcsolat megszüntetéséhez kattintson a Nem lehetőségre, ellenkező esetben a LibreOffice a dokumentum megnyitásának következő alkalmával is keresni fogja a sablont.