Gyakran használt gombok

Mégse

A Mégse gombra kattintva a párbeszédablakot a változtatások mentése nélkül csukhatja be.

Befejezés

Alkalmazza az összes módosítást, és bezárja a tündért.

Eszköztárak

Egy ikon melletti nyílra kattintva egy eszköztár nyitható meg. Egy eszköztár áthelyezéséhez húzza el annak címsorát. Az egér gombjának elengedése után az eszköztár az új helyen marad. Húzza a címsort egy másik helyre vagy az ablak széléhez, ahová dokkolható az eszköztár. Egy eszköztár az Ablak bezárása ikonra kattintva zárható be. Az eszköztár újbóli megjelenítéséhez válassza a Nézet - Eszköztárak - (eszköztár neve) lehetőséget.

Léptetőgomb

  1. Űrlap-vezérlőelemekben a léptetőgomb egy numerikus mező, pénznemmező, dátummező vagy időmező tulajdonsága. Ha a „Léptetőgomb” tulajdonság engedélyezve van, akkor a mező megjelenít két, vízszintes vagy függőleges ellentétes irányú nyilat.

  2. A Basic IDE felületen a léptetőgomb a számmezőhöz használt név a két nyílszimbólummal együtt.

A léptetőgomb melletti mezőbe beírhat egy számértéket, vagy a léptetőgomb fel- vagy lefelé mutató nyilával kiválaszthatja az értéket. A billentyűzeten levő fel- és lefelé mutató nyílbillentyűkkel növelheti vagy csökkentheti a léptetőmező értékét. A Page Up és Page Down billentyűkkel beállíthatja a léptetőmező maximális és minimális értékét.

Ha a léptetőgomb melletti mező numerikus értéket határoz meg, megadhat egy mértékegységet is, például 1 cm vagy 5 mm, illetve 12 pt vagy 2".

Átalakítás

Ha továbbhalad a párbeszédablakban, e gomb neve Következő lesz. Az utolsó oldalon a gomb neve Átalakítás. Az átalakítás a gombra kattintva hajtható végre.

Helyi menü

Egy objektum helyi menüjének megnyitásához előbb az objektum kiválasztásához kattintson az egér gombjával, majd . Bizonyos helyi menük akkor is előhívhatók, ha az objektumot nem választotta ki. A helyi menük szinte mindenhol megtalálhatók a LibreOffice programban.

Törlés

Jóváhagyást követően törli a kijelölt elemet vagy elemeket.

Törlés

Törli a kijelölt elemet vagy elemeket, jóváhagyás nélkül.

Méretek

You can enter values in the input fields in different units of measurement. The default unit is inches. However, if you want a space of exactly 1cm, then type "1cm". Additional units are available according to the context, for example, 12 pt for a 12 point spacing. If the value of the new unit is unrealistic, the program uses a predefined maximum or minimum value.

Bezárás

Bezárja a párbeszédablakot, és menti a változásokat.

Bezárás

Bezárja a párbeszédablakot.

Alkalmaz

A párbeszédablak bezárása nélkül alkalmazza a módosított vagy kijelölt értékeket.

Zsugorítás / Maximalizálás

Kattintson a Zsugorítás ikonra a párbeszédablak beviteli mező méretűre való csökkentéséhez. Így könnyebb a szükséges hivatkozást megjelölni a lapon. Az ikon ezután automatikusan átalakul a Maximalizálás ikonná. Erre kattintva a párbeszédablakot visszaállíthatja eredeti méretére.

A párbeszédablak automatikusan minimalizálódik, ha egy munkalapra kattint az egérrel. Amint felengedi az egérgombot, a párbeszédablak mérete visszaáll, és az egérgombbal meghatározott hivatkozási tartományt egy kék színű keret fogja jelezni a dokumentumban.

Ikon

Zsugorítás

Ikon

Maximalizálás

Előnézetmező

Az aktuális kijelölés előnézetét jeleníti meg.

Tovább

A Tovább gombra kattintva a Tündér a jelenlegi párbeszédablak-beállításokat fogja használni, és a következő lépésre ugrik. Ha az utolsó lépésnél jár, ezen gomb felirata Létrehozás lesz.

Párbeszédgombok

Alapállapot

Visszaállítja a módosított értékeket a lap korábbi értékeire.

Mégse

Bezárja a párbeszédablakot, és eldobja a változásokat.

OK

Minden változtatást elment, és bezárja az ablakot.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.

Alapállapot

Visszaállítja az aktuális lapon végzett változtatásokat, a párbeszédablak megnyitásakor érvényes állapotára. A párbeszédablak bezárásakor nem jelenik meg megerősítést kérő üzenet.

Alapállapot

Visszaállítja a módosított értékeket az alapértelmezettekre.

Figyelmeztetés ikon

Nem jelenik meg jóváhagyásra vonatkozó kérdés. Ha az OK gombra kattintással jóváhagyja, a párbeszédablak összes beállítása az alapértelmezett értéket veszi fel.


Standard

Visszaállítja a párbeszédablakban a látható értékeket a telepítéskori alapértelmezett értékekre.

Figyelmeztetés ikon

Az alapértelmezések betöltése előtt a program nem kér megerősítést.


Vissza

Az előző lépésben látott párbeszédablakban megadott beállítások megjelenítése. Az aktuális beállítások változatlanok maradnak. Ez a gomb csak a második oldaltól kezdve kapcsolható be.

Beállítások

A Beállítások gombra kattintva a párbeszédablakon további beállításokat jeleníthet meg. Kattintson rá újra a párbeszédablak visszaállításához.

Lásd még az alábbi függvényeket:

A keresés támogatja a reguláris kifejezéseket. Beírhatja például az „all.*” kifejezést, ha az „all” karaktereket követő bármely karakter első előfordulását keresi. Ha olyan szöveget akar megkeresni, amely egyben reguláris kifejezés, minden karakter elé tegyen egy \ karaktert. A reguláris kifejezések automatikus kiértékelését be- és kikapcsolhatja az - LibreOffice Calc - Számítás panelen.

Hiba esetén a függvény egy logikai vagy numerikus értéket ad vissza.

(Ez a parancs csak a helyi menüből érhető el.)

Ha egy eszközre duplán rákattint, akkor azt több feladatra is használhatja. Ha az eszközre csak egyet kattint, visszavált a legutóbbi kiválasztásra a feladat befejezése után.

Nyomja meg a Shift+F1 billentyűkombinációt, és vigye az egérmutatót a vezérlőelemre a részletes tipp megjelenítéséhez.

Options dialog buttons

OK

Save the changes in the page and close the Options dialog.

Cancel

Close the Options dialog and discard all changes done.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.

Figyelmeztetés ikon

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.