Munkafüzetek formázása

Szöveg formázása munkafüzetben

  1. Jelölje ki a formázni kívánt szöveget.

  2. A Formázás eszköztáron válassza ki a kívánt szövegattribútumokat. Ezenkívül kiválaszthatja a Formátum - Cellák lehetőséget is. Megjelenik a Cellák formázása párbeszédablak, amelynek Betűkészlet oldalán kiválaszthat különféle szövegattribútumokat.

Számok formázása munkafüzetben

  1. Jelölje ki a formázni kívánt számokat tartalmazó cellákat.

  2. Ha számokat az alapértelmezett pénznemformátum szerint vagy százalékként kíván formázni, használja a Formázás eszköztárat. További formátumokhoz válassza a Formátum - Cellák lehetőséget. Választhat az előre beállított formátumok közül, vagy akár létrehozhatja sajátját a Számok lapon.

Cellák és oldalak szegélyeinek és háttereinek formázása

  1. Formátumot tetszőleges cellacsoporthoz rendelhet. Ehhez először jelölje ki a cellákat (több cella kijelöléséhez kattintás közben tartsa lenyomva a billentyűt), majd aktiválja a Cellák formázása párbeszédablakot a Formátum - Cellák pontban. Ebben a párbeszédablakban kijelölheti az attribútumokat (például árnyékokat, illetve háttereket).

  2. Ha egy teljes munkafüzetre kíván formátumattribútumokat alkalmazni, válassza a Formátum - Oldal lehetőséget. Többek között megadhatja, hogy minden nyomtatott oldalon jelenjen meg élőfej és élőláb.

Jegyzet ikon

A Formátum - Oldal - Háttér lehetőség segítségével betöltött képek csak nyomtatáskor, illetve a nyomtatási képen jelennek meg. Ha egy háttérképet a képernyőn is meg kíván jeleníteni, akkor a képet a Beszúrás - Kép - Fájlból lehetőség segítségével szúrja be, majd helyezze a képet a cellák mögé a Formátum - Elrendezés - Háttérbe lehetőséggel. A háttérkép kijelöléséhez használja a Navigátort.