Kimutatástáblák létrehozása

  1. Helyezze a kurzort egy olyan cellatartományra, amelyben értékek, sor- és oszlopcímsorok vannak.

  2. Válassza a Beszúrás - Kimutatástábla lehetőséget. Megjelenik a Forrás kijelölése párbeszédablak. Válassza az Aktuális kijelölés lehetőséget, majd erősítse meg az OK gombbal. A Kimutatástábla párbeszédablakban a táblázat fejlécei gomb formájában jelennek meg. A kívánt gombokat húzza az „Oldalmezők”, „Oszlopmezők”, „Sormezők”, illetve „Adatmezők” elrendezés-területekre.

  3. Fogja meg a kívánt gombokat a négy terület egyikéből.

Húzzon egy gombot az Oldalmezők területre ahhoz, hogy egy gombot és egy listaelemet hozzon létre a generált kimutatástábla tetején. A listapanel a kimutatástábla kiválasztott elemek tartalma alapján való szűréséhez használható. Húzás segítségével a létrehozott kimutatástáblában más mezőket is használhat szűrőként.

Ha a gombot az Adatmezők területre húzza, akkor a gombhoz megjelenik egy felirat, amely az adatok számításakor felhasználásra kerülő képletet tartalmazza.

  1. A gombok sorrendje bármikor megváltoztatható, ha egyszerűen áthelyezi őket az egér segítségével a területen egy másik helyre.

  2. Gomb eltávolításához húzza azt vissza a párbeszédablaktól jobbra lévő területre, ahol a többi gomb is található.

  3. Az Adatmező párbeszédablak megnyitásához kattintson duplán a Sormezők vagy az Oszlopmezők terület valamelyik gombjára. A párbeszédablak segítségével beállíthatja, hogy a LibreOffice számít, illetve megjelenít-e részösszegeket, és ha igen, akkor milyen mértékben.

A Kimutatástábla párbeszédablakból az OK gomb megnyomásával léphet ki. Egy Szűrő gomb vagy oldalgomb lesz beszúrva minden olyan adatmező számára, amelyet az Oldalmezők területre húzott. A kimutatástábla alább kerül beszúrásra.

Open file with example: