Hivatkozás más munkalapokra

Egy munkalapcellában megtekintheti a másik munkalap cellájára mutató hivatkozást.

Ugyanígy hivatkozhat egy másik dokumentum cellájára is, feltéve, hogy az már mentve lett fájlként.

Azonos dokumentumban levő cellára hivatkozáshoz

 1. Nyisson meg egy új, üres munkafüzetet.

 2. Például írja be a következő képletet az 1. munkalap A1-es cellájába:

  =Munkalap2.A1

 3. Kattintson a munkafüzet alján található Munkalap2 fülre. Vigye a kurzort az A1 cellába, és írjon be egy szöveget vagy egy számot.

 4. Ha visszavált az 1. munkalapra, ugyanazt a tartalmat fogja látni ott az A1 cellában. Ha megváltozik a Munkalap2.A1 tartalma, akkor a Munkalap1.A1 tartalma is változni fog.

Egy másik dokumentumban lévő cellára hivatkozáshoz

 1. Válassza a Fájl - Megnyitás lehetőséget, és nyisson meg egy létező munkafüzet-dokumentumot.

 2. Válassza a Fájl - Új lehetőséget egy új munkafüzet-dokumentum létrehozására. A kurzort állítsa arra a cellára, amelybe a külső adatot beszúrni kívánja, és írjon be egy egyenlőségjelet, amely jelzi, hogy egy képlet kezdődik.

 3. Most váltson át az imént betöltött dokumentumra. Kattintson arra a cellára, amelynek adatát be szeretné szúrni az új dokumentumba.

 4. Váltson vissza az új munkafüzetre. A beviteli sorban most azt fogja látni, hogyan adta hozzá a LibreOffice Calc a hivatkozást a képlethez.

  Egy másik dokumentum cellájára történő hivatkozás tartalmazza a másik dokumentum nevét aposztrófokkal közbezárva, majd egy kettőskereszt (#) következik, azt követi a másik dokumentumban lévő munkalap neve, végül egy pont és a cella neve.

 5. Erősítse meg a képletet a zöld pipára való kattintással.

 6. Ha elhúzza az aktív cella jobb alsó sarkában lévő mezőt egy cellatartomány kiválasztásához, a LibreOffice automatikusan beszúrja a szomszédos cellákba a megfelelő hivatkozásokat. Ennek eredményeként a munkalapnév egy „$” jellel egészül ki, amely jelzi, hogy abszolút hivatkozásról van szó.

Ha megvizsgálja a képletben lévő másik dokumentum nevét, megfigyelheti, hogy az URL-ként szerepel. Ez azt jelenti, hogy egy URL-t is beírhat az internetről.