Kimutatástábla

Adja meg a kimutatástábla által létrehozott táblázat elrendezését.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Current selection.

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Data source registered in LibreOffice, click OK to see Select Data Source dialog.


Kimutatástábla

A kimutatástábla az adatmezőket gombként jeleníti meg, amelyeket a „fogd és vidd” módszerrel a kívánt helyre húzva meghatározhatja a kimutatástáblát.

Elrendezés

A kimutatástábla elrendezésének meghatározásához húzza az adatmezőgombokat az Oldalmezők, a Sormezők, az Oszlopmezők és az Adatmezők területre. Ezenkívül az adatmezők húzásával a kimutatástábla újra is rendezhető.

A LibreOffice az Adatmezők területre húzott gombokhoz automatikusan hozzárendel egy feliratot. A felirat tartalmazza az adatmező nevét, valamint az adatokat létrehozó képletet.

Egy adatmező által használt függvény módosításához kattintson duplán az Adatmezők területen lévő egyik gombra az Adatmező párbeszédablak megnyitásához. Duplán rákattinthat a Sormezők vagy az Oszlopmezők területen lévő gombokra is.

Részletek

Megjeleníti vagy elrejti a kimutatástábla további beállításait.

Eredmény

Adja meg a kimutatástábla eredményeinek megjelenítésére vonatkozó beállításokat.

Kijelölés innen

Jelölje ki a területet, amely az aktuális kimutatástábla adatait tartalmazza.

Eredménye

Jelölje ki a területet, ahol a kimutatástábla eredményeit meg kívánja jeleníteni.

Zsugorítás / Maximalizálás

Kattintson a Zsugorítás ikonra a párbeszédablak beviteli mező méretűre való csökkentéséhez. Így könnyebb a szükséges hivatkozást megjelölni a lapon. Az ikon ezután automatikusan átalakul a Maximalizálás ikonná. Erre kattintva a párbeszédablakot visszaállíthatja eredeti méretére.

A párbeszédablak automatikusan minimalizálódik, ha egy munkalapra kattint az egérrel. Amint felengedi az egérgombot, a párbeszédablak mérete visszaáll, és az egérgombbal meghatározott hivatkozási tartományt egy kék színű keret fogja jelezni a dokumentumban.

Ikon

Zsugorítás

Ikon

Maximalizálás

Figyelmeztetés ikon

Ha a kijelölt terület adatokat tartalmaz, a kimutatástábla felülírja az adatokat. A meglévő adatok elvesztésének megakadályozása érdekében hagyja, hogy a kimutatástábla automatikusan válassza ki az eredmények megjelenítésére használt területet.


Üres sorok mellőzése

Az üres mezőket figyelmen kívül hagyja az adatforrásban.

Kategóriák azonosítása

Címke nélküli sorokat automatikusan hozzárendel a fenti sor kategóriájához.

Összes oszlop

Az oszlopösszegek végösszegét számítja ki, és jeleníti meg.

Összes sor

A sorösszegek végösszegét számítja ki, és jeleníti meg.

Szűrő hozzáadása

Egy Szűrő gombot ad hozzá a munkafüzet adatain alapuló kimutatástáblákhoz.

Megnyit egy Szűrő párbeszédpanelt.

Részletek feltárásának engedélyezése

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, és kattintson duplán egy elemcímkére a táblázatban az elem részleteinek megjelenítéséhez, illetve elrejtéséhez. Törölje ezt a jelölőnégyzetet, és kattintson duplán egy táblázatcellára a cella tartalmának szerkesztéséhez.

Egy kimutatástábla részleteinek vizsgálata

Tegye az alábbiak közül az egyiket:

Ha egy olyan mezőre kattint duplán, amelynek szomszédos mezői vannak ugyanazon a szinten, megjelenik a Részletek megjelenítése párbeszédablak:

Részletek megjelenítése

Válassza ki azt a mezőt, amely jellemzőit meg akarja tekinteni.