Barra de táboa

A barra Táboa contén as funcións necesarias para traballar con táboas. Aparece se sitúa o cursor dentro dunha táboa.

Insert Table

Inserts a table into the document. You can also click the arrow, drag to select the number of rows and columns to include in the table, and then click in the last cell.

Icona

Táboa

Estilo de liña

Prema nesta icona para abrir a barra de ferramentas Estilo de liña, a cal permite modificar o estilo de liña do bordo.

Icona

Estilo de liña

Cor de bordo

Prema na icona Cor de liña (do bordo) para abrir a barra de ferramentas Cor de bordo, que permite cambiar a cor do bordo dun obxecto.

Icona

Cor de liña (do bordo)

Bordos

Premendo na icona Bordos aparece a barra de ferramentas Bordos onde pode modificar o bordo da área dunha folla ou dun obxecto.

Icona

Bordos

Cor de fondo

Prema para abrir a barra de ferramentas onde pode escoller unha cor de fondo para aplicala ao fondo do parágrafo actual ou dos parágrafos seleccionados.

Icona

Cor de fondo

Fusionar celas

Combina o contido das celas seleccionadas da táboa nunha única célula.

Icona

Combinar celas

Texto

Splits the cell or group of cells horizontally or vertically into the number of cells that you enter.

Icona

Dividir celas

Optimize Size

Abre unha barra de ferramentas que contén funcións para a optimización das filas e columnas dunha táboa.

Icona

Optimize Size

Agrupar

. Aliñar o contido da cela á beira superior da cela

Aliñamento horizontal centrado

Reescala o texto da gráfica cando lle cambie o tamaño da gráfica.

Texto

. Aliñar o contido da cela á beira inferior da cela

Inserir filas

Inserir unha ou máis filas na táboa, na parte inferior da selección. Pode inserir máis dunha fila abrindo a caixa de diálogo (escolla Táboa - Inserir - Filas), ou seleccionando máis dunha fila antes de premer na icona. O segundo método insire filas da mesma altura que as seleccionadas.

Icona

Inserir fila

Inserir columna

Inserir unha ou máis columnas na táboa, despois da selección. Para inserir varias columnas ao mesmo tempo, abra a caixa de diálogo (escolla Táboa - Inserir - Columnas), ou selccione varias columnas antes de premer na icona. O segundo método insire columnas da mesma largura relativa que as columnas seleccionadas.

Icona

Inserir columna

Eliminar fila

Elimina a(s) fila(s) seleccionada(s) na táboa

Icona

Eliminar fila

Eliminar columna

Elimina a(s) columna(s) seleccionada(s) na táboa.

Icona

Eliminar columna

Formato automático

Automatically applies formats to the current table, including fonts, shading, and borders.

Propiedades de obxecto

Especifica as propiedades da táboa seleccionada, por exemplo, nome, aliñamento, espazamento, largura da columna, bordos e fondo

Ordenar

Ordena os parágrafos ou filas da táboa seleccionados en orde alfabética ou numérica. Pode definir até tres chaves de clasificación, así como combinar teclas alfanuméricas e ordenación numérica.

Suma

Activa a función de suma. Teña en conta que o cursor debe estar na cela onde desexa que apareza a suma.

Icona

Suma