Completar palabras en documentos de texto

Se che gusta del que $ [officename] enche automaticamente as palabras que usa a miúdo, pode facer máis axustes para refinar ese comportamento. Se quere, tamén se pode gardar a lista actual de palabras recollidas para que el se pode usar na próxima sesión.

Para afinar a palabra conclusión escoller <item type ="menuitem"> Ferramentas - Opcións de AutoCorreção - Completar palabras </ item> e seleccionar calquera das seguintes opcións:

Para inserir un carácter de espazo adicional

Seleccione Anexar espazo.

Icona Nota

O carácter de espazo é anexada despois escribir a primeira letra da palabra seguinte tras a palabra auto-completado. O carácter de espazo suprímese o seguinte carácter é un delimitador, como un punto final ou un carácter de nova liña.

Para axustar a clave Aceptar

Escolla a tecla para aceptar a palabra suxerida mediante o Aceptar con caixa de lista.

Para seleccionar o número mínimo de caracteres

Use o Min. lonxitude da palabra caixa para definir o número mínimo de caracteres que a palabra debe ter para ser recollido na lista.

Para seleccionar o ámbito de palabras recollidas

Disable the option When closing a document, remove the words collected from it from the list.

Agora a lista tamén é válida para outros documentos que se abren. Cando pecha o último documento PRODUCTNAME%, a lista de palabras elimínase.

Se activa a caixa de verificación, a lista é válida só mentres o documento é aberto.

Se desexa que a lista de palabras siga a existir despois da sesión actual de LibreOffice, gárdea como documento conforme se describe na sección seguinte.

Para utilizar a lista de Word para máis sesións

Icona Nota

Cando a verificación ortográfica automática está activada, só se recollen as palabras recoñecidas por esta.

Use a lista de palabras para comezar sempre cun conxunto definido de termos técnicos para o recurso de completar palabras.

1. Abre o documento de texto que contén os termos que quere empregar para a conclusión da palabra.

O recurso de completar palabras recolle as palabras.

2. Escoller a totalidade ou algunhas das palabras da lista.

3. Use +C to copy all selected words into the clipboard. Paste the clipboard into a new document and save it to get a reference list of collected words.

Posteriormente, pode abrir a lista de referencia e recoller automaticamente as palabras, para que a función de completar palabras comeza cun conxunto definido de palabras.