Inserir e eliminar quebras de páxina

LibreOffice usa estilos de páxina para especificar o deseño dunha páxina, inclusive a súa orientación, fondo, marxes, cabeceiras, pés de páxina e columnas de texto. Para modificar o deseño dunha páxina concreta precisa crear e aplicar un estilo personalizado para esa páxina.

Mudar a orientación de páxina

Cambiar fondos de páxina

Para axustar un estilo New Page

1. Choose View - Styles.

2. Prema na icona Estilos de páxina.

3. Na lista de estilos de páxina prema co botón dereito do rato nun elemento e escolla Novo.

4. No separador Organizador, introduza un nome na caixa Nome.

5. Adopte un dos procedementos seguintes:

1. Use os separadores da caixa de diálogo para definir as opcións de deseño do estilo de páxina e, a seguir, prema en Aceptar.

Para aplicar un estilo de páxina

1. Prema na páxina á cal desexa aplicar o estilo.

2. Choose View - Styles, and then click the Page Style icon.

3. Prema dúas veces nun nome da lista.

Para aplicar un estilo de páxina para unha nova páxina

1. Prema no documento onde desexa iniciar unha nova páxina.

2. Escolla Inserir - Quebra manual.

3. Seleccione Quebra de páxina.

4. Na <item type ="menuitem"> Estilo </ item> caixa, seleccione o estilo de páxina que desexa aplicar á páxina que segue a quebra manual.

5. Prema en Aceptar.

Números de páxina

Sobre cabeceiras e pés de páxina

Crear estilos de páxina baseados na páxina actual

Inserir o nome e número de capítulo nunha cabeceira ou pé de páxina

Formatado de cabeceiras ou pés de páxina

Cambiar o modelo predefinido