Crear bibliografías

As bibliografías son listas de traballos aos cales se fai referencia nos documentos.

Almacenar información bibliográfica

LibreOffice almacena información bibliográfica en bases de datos bibliográficas ou en documentos individuais.

Para almacenar a información na base de datos Bibliografía

1. Choose Tools - Bibliography Database

2. Escolla Inserir - Rexistro.

3. Escriba un nome para a entrada de bibliografía en <item type ="menuitem"> Nome curto </ item> caixa e, a continuación, engadir información adicional para o rexistro nas caixas restantes.

4. Peche o <item type ="menuitem"> Bibliografia base de datos </ item> xanela.

Para almacenar información bibliográficas nun documento individual

1. Prema no documento onde desexa engadir a entrada bibliográfica.

2. Escolla Inserir - Índices - Entrada bibliográfica.

3. Seleccione A partir do contido do documento e prema en Nova.

4. Escriba un nome para a entrada de bibliografía en <item type ="menuitem"> Nome curto </ item> caixa.

5. Seleccione a fonte de publicación para o rexistro no <item type ="menuitem"> Tipo </ item> caixa e, a continuación, engadir información adicional nas caixas restantes.

6. Prema en Aceptar.

7. Na <item type ="menuitem"> Inserir Entrada Bibliografia </ item> caixa de diálogo, prema en <item type ="menuitem"> Inserir </ item> e <item type ="menuitem"> Pechar </ item>.

Icona Nota

Cando garda un documento que contén entradas bibliográficas, os rexistros correspondentes gárdanse automaticamente nun campo oculto no documento.

Inserir entradas bibliográficas a partir da base de datos bibliográfica

1. Prema no documento onde desexa engadir a entrada bibliográfica.

2. Escolla Inserir - Índices - Entrada bibliográfica.

1. Seleccione A partir da base de datos bibliográfica.

2. Seleccione o nome da entrada de bibliografía que quere inserir no <item type ="menuitem"> Nome curto </ item> caixa.

3. Prema Inserir e despois Pechar.