Definir cabeceiras e pés de páxina diferentes

Pode utilizar cabeceiras e pés de páxina diferentes nas diversas páxinas do documento, en tanto que utilicen estilos de páxina diferentes. LibreOffice ofrece varios estilos de páxina predefinidos como Primeira páxina, Páxina á esquerda e Páxina á dereita. Alén diso, pode crear estilos de páxina personalizados.

Tamén pode usar o deseño de páxina espelhada, se quere engadir unha cabeceira a un estilo de páxina que ten diferentes marxes de páxinas internas e externas. Para aplicar esta opción a un estilo de páxina, seleccione <item type ="menuitem"> Formato - Páxina </ item>, prema no botón <item type ="menuitem"> páxina </ item> guía, e no <item type ="menuitem"> opcións de esquema </ item> Área, seleccione "Mirrored" no <item type ="menuitem"> Esquema da páxina </ item> caixa.

Por exemplo, utilice estilos de páxina para definir cabeceiras diferentes para as páxinas impares e pares.

1. Abra un documento de texto novo.

2. Choose View - Styles and click the Page Styles icon in the Styles sidebar deck.

3. Prema co botón dereito do rato sobre "Páxina á dereita" na lista de estilos de páxina e escolla Modificar.

4. Na caixa de diálogo Estilos de páxina, prema na lapela Cabeceira.

5. Seleccione <item type ="menuitem"> Header on </ item> e prema no botón <item type ="menuitem"> Organizador </ item> a ficha.

6. Na <item type ="menuitem"> Seguinte estilo </ item> caixa, seleccione "Páxina Esquerda ".

7. Prema en Aceptar.

8. In the Styles window, right-click "Left Page" in the list of page styles and choose Modify.

9. Na <item type ="menuitem"> Page Styles </ item> de diálogo, prema no botón <item type ="menuitem"> Cabeceira </ item> a ficha.

10. Seleccione <item type ="menuitem"> Header on </ item> e prema no botón <item type ="menuitem"> Organizador </ item> a ficha.

11. Na <item type ="menuitem"> Seguinte estilo </ item> caixa, seleccione "Páxina dereita ".

12. Prema en Aceptar.

13. Prema dúas veces en "Páxina á dereita" na lista de estilos de páxina para aplicar o estilo.

14. Introduza textos ou imaxes na cabeceira do estilo Páxina á esquerda. Despois de incluír a páxina seguinte no documento, introduza textos ou imaxes na cabeceira do estilo Páxina á dereita.

Sobre cabeceiras e pés de páxina

Crear estilos de páxina baseados na páxina actual

Inserir o nome e número de capítulo nunha cabeceira ou pé de páxina

Formatado de cabeceiras ou pés de páxina