Working with Master Documents and Subdocuments

Un documento principal permite administrar documentos grandes, como un libro con moitos capítulos. O documento principal pódese ver como un recipiente para ficheiros individuais de LibreOffice Writer, chamados subdocumentos.

Para crear un documento mestre

1. Adopte un dos procedementos seguintes:

1. Se está creando un novo documento principal, a primeira entrada no Navigator debe ser un <item type ="menuitem"> texto </ item> entrada. Escriba unha introdución ou insira un texto. Isto garante que, despois de ter editado un estilo existente no documento principal, ve o estilo cambiou ao ver os subdocumentos.

2. Na <item type ="menuitem"> Navegador </ item> para documentos mestre (debe abrir automaticamente, se non preme F5 para abrir), prema e Manteña a tecla <item type ="menuitem"> Inserir </ item > icona e facer unha das seguintes opcións:

1. Escolla Ficheiro - Gardar.

Para editar un documento mestre

Utilice o Navegador para reorganizar e editar os subdocumentos.

Icon

Para actualizar un índice do documento principal, seleccióneo no Navegador e prema na icona Actualizar.

Icona Nota

Cando insira un obxecto no documento principal, como un marco ou unha imaxe, non o ancore "á páxina". Defina a áncora "ao parágrafo" no separador Formato - (Tipo de obxecto) - Tipo e defina a súa posición relativa á "Páxina completa" nas caixas de lista Horizontal e Vertical.

Para comezar cada Subdocument nunha nova páxina

1. Asegúrese de iniciar cada subdocumento cun título que utilice o mesmo estilo de parágrafo, por exemplo "Título 1".

2. In the master document, choose View - Styles, and click the Paragraph Styles icon.

3. Prema co botón dereito do rato en "Título 1" e escolla Modificar.

4. Prema na lapela Fluxo de texto.

5. Na <item type ="menuitem"> Breaks </ item>, seleccione <item type ="menuitem"> Inserir </ item>, e logo seleccione «Páxina» na <item type ="menuitem"> Tipo </ item> caixa.

6. Se quere que cada subdocumento comece nunha páxina impar, seleccione Con estilo de páxina e escolla "Páxina á dereita" na caixa.

7. Prema en Aceptar.

To Export a Master Document as a LibreOffice Text Document

1. Escolla Ficheiro - Exportar.

2. Na lista Formato de ficheiro, seleccione un formato e prema Exportar.

Icona Nota

Os subdocumentos expórtanse como seccións. Utilice Formato - Seccións para desprotexer e eliminar as seccións, se prefire un texto plano sen seccións.