Editor de contornos

Changes the contour of the selected object. LibreOffice uses the contour when determining the text wrap options for the object.

Mostra unha previsualización docontorno.

Para acceder a esta orde...

Escolla Formato - Axuste - Editar contorno

Aplicar

Aplica o contorno para o obxectoseleccionado.

Icona

Aplicar

Área de traballo

Exclúe o contorno personalizado.Prema aquí, e logo prema na área de visualización.

Icona

Área de traballo

Seleccionar

Cambia a modo de selección, de xeitoque pode seleccionar o contorno.

Icona

Seleccionar

Rectángulo

Debuxa un contorno rectangular ondearrastrar a previsualización do obxecto. Para debuxar un cadrado, manteñapremida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Rectángulo

Elipse

Debuxa un contorno oval onde arrastraa visualización do obxecto. Para debuxar un círculo, manteñapremida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Elipse

Polígono

Debuxa un contorno pechado que consisteen segmentos de liñas rectas. Prema onde desexa iniciar o polígono earrastre para debuxar un segmento de liña. Prema de novo para definir o findo segmento de liña, e continuar a facer clic para definir os segmentos deliña resto do polígono. Prema dúas veces para concluír o debuxo do polígono.Para restrinxir o polígono de ángulos de 45 graos, manteña premida a teclaMaiús ao premer.

Icona

Polígono

Editar puntos

Permite alterar a forma do contorno.Prema aquí e, a seguir, arrastra as tirantes de contorno.

Icona

Editar puntos

Mover puntos

Permite que arrastra as tirantes decontorno para modificar a forma do contorno.

Icona

Mover puntos

Inserir puntos

Insire unha alza que podearrastrar para modificar a forma do contorno. Prema aquí, e logo prema nocontorno contorno.

Icona

Inserir puntos

Eliminar puntos

Elimina un punto do esbozo decontorno. Prema aquí e, a seguir, prema no punto que desexa eliminar.

Icona

Eliminar puntos

Contorno automático

debuxa automaticamente uncontorno ao redor do obxecto que se pode editar.

Icona

Contorno automático

Desfacer

Reverte a última acción.

Icona

Desfacer

Refacer

Reverte a acción do último Desfacer comando.

Icona

Refacer

Barra de cores

Selecciona as partes do mapa de bitsque son da mesma cor. Prema aquí e, a seguir, prema nunha cor no mapade bits. Para aumentar a gama de cores que está seleccionada, aumentar ovalor no Tolerancia caixa.

Icona

Barra de cores

Tolerancia

Introduza a tolerancia de cor para a cor Replacer comounha porcentaxe. Para aumentar a gama de cores que a cor Replacerselecciona, escriba unha porcentaxe alta.