Tipos de letra

Define os tipos de letra que pode aplicar aos elementos da fórmula.

Para acceder a esta orde...

Escolla Formato - Tipos de letra

Font Type Dialog

Tipos de letra de fórmula

Pode definir os tipos de letra para as variábeis, funcións, números e texto inserido que forman os elementos da fórmula.

As caixas de lista da caixa de diálogo Tipo de letra mostran Times New Roman como o tipo de letra predefinido para todos os elementos. Para usar outro tipo de letra, prema en Modificar e seleccione o tipo de elemento. Mostrarase outra caixa de diálogo onde pode seleccionar o tipo de letra e os atributos que desexe, despois prema en Aceptar. Para escoller as modificacións como tipos de letra predefinidos, prema en Predefinido.

Icona Nota

Se desexa marcar segmentos de texto individuais cun tipo de letra diferente do usado no resto do texto, escolla a orde Tipo de letra na xanela Ordes.

Variábeis

Pode seleccionar os tipos de letra das variábeis da súa fórmula. Por exemplo, na fórmula x=SIN(y), x e y son variábeis e reflectirán o tipo de letra atribuído.

Funcións

Seleccione os tipos de letra de nomes e propiedades das funcións. Por exemplo, as funcións da fórmula x=SIN(y) son =SIN( ).

Números

Pode seleccionar os tipos de letra dos números da súa fórmula.

Texto

Defina aquí os tipos de letra do texto da fórmula.

Tipos de letra personalizados

Nesta área da caixa de diálogo Tipos de letra, pode defnir os tipos de letra cos que desexa formatar outros compoñentes de texto da fórmula. Están dispoñíbeis os tres tipos básicos: Serif, Sans e Fixed, sobre os que pode engadir calquera dos tipos de letra instalados no seu sistema. Só ten que premer no botón Modificar.

Úsanse os tipos de letra personalizados se define un tipo de letra diferente coa orde FONT na xanela Ordes.

Serif

Pode especificar o tipo de letra que desexa usar no formato con serifas. As serifas son pequenas "guías" visíbeis situadas, por exemplo, na parte inferior dun A maiúsculo cando se usa o tipo de letra Times serif. O seu uso é bastante útil, pois o ollo do lector segue unha liña recta, o que axiliza a leitura.

Sans

Pode especificar o tipo de letra que desexa usar para o formatado de tipo de letra sans.

Fixo

Pode especificar un tipo de letra para o formatado de tipo de letra fixed.

Modificar

Prema nunha das opcións no menú emerxente para acceder á caixa de diálogo Tipos de letra, onde se define o tipo de letra e os atributos da respectiva fórmula e dos tipos de letra personalizados.

Predefinido

Prema neste botón para gardar os cambios como predefinidos para todas as fórmulas novas. Tras confirmar os cambios, prema no botón Si.

Save Default Dialog