Área

Define as opcións de bordo para os obxectos seleccionados en Writer ou Calc.

You can specify the border position, size, and style in Writer or Calc.

Para acceder a esta orde...

(Todas as opcións unicamente en Writer ou Calc)

Escolla a lapela Formato - Parágrafo - Bordos

Choose Format - Image - Properties - Borders tab

Choose Format - Frame and Object - Properties - Borders tab

Escolla a lapela Formato - Páxina - Bordos

Escolla a lapela Formato - Carácter - Bordos

Choose View - Styles - open context menu of an entry and choose Modify/New - Borders tab

Escolla Formato - Páxina - Cabeceira, botón Máis

Escolla o botón Formato - Páxina - Rodapé - Máis

Disposición das liñas

Seleccione un estilo de bordo predefinido para aplicar.

Se está nunha táboa ou folla de cálculo, tamén se pode engadir ou eliminar as fronteiras predefinidos. Use o Fronteiras icona no Table Bar .

Icona na barra Formatado:

Icona

Bordos

Liña

Prema no estilo de bordo que desexa aplicar. O estilo aplícase aos bordos seleccionados na vista.

Icona na barra Formatado:

Icona

Estilo de liña

Seleccione a cor de liña que desexa utilizar para os bordos seleccionados.

Padding

Especifique o espazo que quere deixar entre o bordo e o contido da selección.

Esquerda

Introduza a distancia que quere ter entre o bordo esquerdo e o contido da selección.

Dereita

Introduza a distancia que quere ter entre o bordo dereito e o contido da selección.

Superior

Introduza a distancia que quere ter entre o bordo superior e o contido da selección.

Inferior

Introduza a distancia que quere ter entre o bordo inferior e o contido da selección.

Sincronizar

Applies the same padding setting to all four borders when you enter a new distance.

Estilo de sombra

Pode aplicar aos bordos un efecto de sombra. Para obter mellores resultados, aplique este efecto só cando os catro bordos sexan visíbeis.

Icona Nota

As imaxes ou obxectos ancorados a un marco do documento non poden exceder o tamaño do marco. Cando se aplica aos bordos dun obxecto unha sombra que enche todo un marco, o tamaño do obxecto redúcese para poder mostrar a sombra.

Posición

Prema nun estilo de sombra para os bordos seleccionados.

Distancia

Introduza a largura da sombra.

Cor

Seleccione unha cor para a sombra.