Liña

Inserts a comment around the selected text or at the current cursor position.

Para acceder a esta orde...

Escolla Inserir - Comentario

Inserir comentarios

Para ofrecer dispoñibilidade da guionización automática mediante a inserción manual dun separador dentro da palabra, utilice as teclas + signo menos. A palabra sepárase cando se encontra na fin de liña, mesmo se a guionización automática está desactivada para este parágrafo.

In Calc, Draw, and Impress, the command Insert - Comment inserts a comment.

O nome do autor ea data e hora da creación deste comentario móstrase na parte inferior da caixa de comentarios.

The comments by different authors get different colors. Choose - LibreOffice - User Data to enter your name so that it can show up as the comment author.

Editar comentario

Cada usuario con permisos de gravación para o documento pode editar e eliminar comentarios de todos os autores.

O cadro de comentario contén unha icona cunha frecha para abaixo. Fai clic na icona para abrir un menú con algúns comandos de eliminar comentarios.

Choose a command to delete the current comment, or all comments from the same author as the current comment, or all comments in the document.

Se o comentario nun documento de texto foi escrito por outro autor, existe unha orde Responder no menú emerxente. Este comando insire un novo comentario á beira do comentario ao que desexa responder. O comentario Referencia é o mesmo para ambos os comentarios. Escribe o teu texto de resposta no comentario. Gardar e enviar o documento a outros autores, a continuación, os autores poden engadir respostas tamén.

Use View - Comments to show or hide all comments.

No cadro de diálogo Localizar e substituír de documentos de texto, pode seleccionar para incluír os textos comentarios en súas pescudas.

Navegando de comentario a comentar en documentos de texto

When the cursor is inside a comment, you can press +Page Down to jump to the next comment, or press +Page Up to jump to the previous comment.

Cando o cursor está dentro do texto normal, prema as teclas arriba mencionadas para ir á seguinte ou anterior comentario ancora. Tamén pode usar o diálogo de navegación pequena debaixo da barra de desprazamento vertical para ir de un comentario Referencia ao seguinte comentario ancora.

Icona Suxestión

Tamén pode abrir o Navegador para ver unha lista de todos os comentarios. Botón dereito do rato un nome de comentario no Navegador para editar ou borrar o comentario.

Editar comentario

To change the printing option for comments for all your text documents, choose Tools - Options - LibreOffice Writer - Print.

Comentarios en follas de cálculo

Cando anexa un comentario a unha célula, un texto explicativo aparece onde podes escribir o seu texto. Un pequeno cadrado na esquina superior dereita dunha célula marca a posición dun comentario. Para ver o comentario permanentemente, prema co botón dereito na cela e escolla Mostrar comentario .

Para cambiar as propiedades do obxecto dun comentario, por exemplo, a cor de fondo, seleccione Mostrar comentario como antes, a continuación, prema co comentario (non prema dúas veces no texto).

Para editar un comentario mostra, prema dúas veces no texto do comentario. Para editar un comentario que non se mostra de forma permanente, botón dereito do rato na cela que contén o comentario, a continuación, escolla Inserir - Comentario . Para especificar o formato do texto do comentario, faga clic co botón dereito do rato no texto do comentario en modo de edición.

Para cambiar a posición ou o tamaño dun comentario arrastre un bordo ou canto do comentario.

Para borrar un comentario, prema co botón dereito na célula, a continuación, escolla Eliminar comentario .

Tamén pode premer co botón dereito nun nome de comentario na xanela Navegador para escoller algúns comandos de edición.

Para definir as opcións de impresión para comentarios na súa folla de cálculo, escolla Formato - Páxina , e logo prema no botón Folla a ficha.

Icona Nota

No Impress, pode optar por usar as notas ver a escribir unha páxina de notas para cada foto. Ademais, pode introducir comentarios aos seus diapositivas.