Base de datos bibliográfica

Insert, delete, edit, and organize records in the bibliography database.

Para acceder a esta orde...

Escolla Ferramentas - Base de datos bibliográfica

Icona Nota

Se os campos da base de datos son só de lectura, asegúrese de que a visualización da fonte de datos estea pechada.

A base de datos bibliografía proporcionada contén rexistros de mostras de libros.

Empregue a barra de ferramentas para seleccionar unha táboa da base de datos bibliográfica que permita buscar rexistros ou ordenar os rexistros usando filtros.

Lista as táboas dispoñibles na base de datos actual. Prema nun nome da lista para exhibir os rexistros para a táboa.

Ir ao primeiro rexistro na táboa.

Ir ao rexistro anterior na táboa.

Ir ao seguinte rexistro na táboa.

Ir ao último rexistro na táboa.

Introduza o número do rexistro que desexa exhibir e, a continuación, prema Intro.

Inserir un novo rexistro

Para crear un rexistro, prema no botón de asterisco (*) na parte inferior da xanela da táboa. Unha liña baleira engádese ao final da táboa.

Seleccione o tipo de rexistro que quere crear. LibreOffice insire un número na Introduza columna do rexistro que corresponde ao tipo que seleccionar aquí.

Introduza un nome curto para o rexistro. O nome curto aparece na columna Identificador na lista de rexistros.

Introduza información adicional para o rexistro seleccionado. Se quere, tamén se pode escribir a información no campo correspondente na táboa.

Localización e filtraxe de rexistros

Pódense buscar rexistros relacionando unha palabra chave cunha entrada de campo.

Introducir unha expresión de busca

Introduza a información que desexa buscar e prema Intro. Para cambiar as opcións de filtros para a investigación, a longo prema no botón Filtro automático icona e seleccione un campo de datos diferente. Podes usar curinga, como% ou * para calquera número de caracteres, e _ ou? a un personaxe na súa procura. Para ver todos os rexistros na táboa, desmarque esta caixa e prema Intro.

Filtro automático

Long-clic para seleccionar o campo de datos que quere buscar a usar o termo que entrou Busca Key caixa. Só pode buscar un campo de datos.

A lista de rexistros actualízase automaticamente de acordo coa configuración do novo filtro.

Utilice o filtro estándar para refinar e combinar as opcións de busca do filtro automático.

LibreOffice garda a configuración de filtro actual para a próxima vez que abra esta caixa de diálogo.

Para mostrar todos os rexistros nunha táboa, prema no botón Restablecer Filtro icona.

Eliminar un rexistro

To delete a record in the current table, right-click the row header of the record, and then select Delete.

Modificar fonte de datos

Fonte de datos

Seleccione a fonte de datos para a base de datos bibliografía .

Dispor columnas

Lets you map the column headings to data fields from a different data source. To define a different data source for your bibliography, click the Data Source button on the record Object Bar.

Seleccione o campo de datos que quere mapear a cadea Nome da columna . Para cambiar os campos de datos dispoñibles, seleccione unha fonte de datos diferente para a súa bibliografia.

Permite que escolla unha fonte de datos diferente para a súa bibliografia.

Insire un novo rexistro na táboa actual.