Imprime o documento ou selección actuais ou as páxinas que vostede indique. Tamén pode establecer as opcións de impresión do documento actual.As opcións de impresión poden variar segundo a impresora e o sistema operativo que estea a usar.

Para acceder a esta orde...

Escolla Ficheiro - Imprimir

+F7

Na barra Est√°ndar, prema en

Icona

Imprimir ficheiro directamente

O diálogo Imprimir consiste de tres partes partes principais: Unha vista previa con botóns de navegación, varias páxinas en lapelas con elementos de control específicos do tipo de documento actual e o botóns Imprimir, Cancelar e Axuda.

Se soamente desexa saber como imprimir un documento, prema calquera das ligazóns seguintes.

Imprimir documentos de texto:

Imprimir un folleto

Previsualizar unha páxina antes da impresión

Imprimir varias p√°xinas na mesma folla

Imprimir en orde inversa

Seleccionar bandexas de papel de impresora

Imprimir follas de c√°lculo:

Defining Print Ranges on a Sheet

Printing Sheet Details

Defining Number of Pages for Printing

Printing Sheets in Landscape Format

Printing Rows or Columns on Every Page

Imprimir presentacións:

Imprimir presentacións

Imprimir diapositivas axustadas ao tama√Īo do papel

Impresión xeral:

Imprimir m√°is r√°pido con datos reducidos

Imprimir en branco e negro

Seleccionar a máxima área imprimíbel dunha páxina

Icona Nota

As opcións que se definan no diálogo Imprimir só son válidas para o traballo de impresión actual que se inicie ao premer no botón Imprimir. Se desexa cambiar algunha opción permanentemente, abra Ferramentas - Opcións LibreOffice (nome do aplicativo) - Imprimir.

Icona Nota

Prema Mai√ļs+F1 ou escolla Axuda - Que √© isto? e sinale calquera elemento de control do di√°logo Imprimir para ver un texto de axuda extenso.

Previsualización

A previsualización mostra a aparencia que terá cada folla de papel. Pode examinar as distintas follas de papel cos botóns que hai por debaixo da previsualización.

Xeral

Na lapela Xeral atópanse os elementos de control máis importantes para imprimir. Pode definir que contido do documento se vai imprimir. Pode seleccionar a impresora e abrir o diálogo de configuración da impresora.

Especifica se se imprimen as imaxes do documento de texto.

Especifica se se imprimen os campos de control do documento de texto.

Estando esta opci√≥n activada, impr√≠mense p√°xinas en branco inseridas automaticamente. Isto √© √ļtil cando se imprime por d√ļas caras. Nos libros, por exemplo, p√≥dese definir o estilo de par√°grafo "cap√≠tulo" de forma que comece sempre nunha p√°xina impar. Se o cap√≠tulo precedente termina nunha p√°xina impar, LibreOffice insire unha p√°xina en branco co n√ļmero par correspondente. Este opci√≥n serve para estabelecer se se imprime esta p√°xina par ou non.

Especifica se desexa incluír o nome do documento na impresión.

Especifica se se debe incluír o contido da xanela Ordes na parte inferior da impresión.

LibreOffice Writer / Calc / Impress / Draw / Math

A lapela co mesmo nome que o aplicativo pode usarse para definir o contido, cor, tama√Īo e p√°xinas que se desexe imprimir. Def√≠nense opci√≥ns que son espec√≠ficas do tipo de documento actual.

Dese√Īo de p√°xina

A lapela Dese√Īo da p√°xina p√≥dese usar para aforrar follas de papel imprimindo varias p√°xinas en cada unha. Aqu√≠ def√≠nense a disposici√≥n e tama√Īo das p√°xinas que se produzan sobre o papel f√≠sico.

Cambie a disposición das páxinas que vaia imprimir en cada folla de papel. A previsualización mostra a aparencia que terá cada folla de papel final.

Con alg√ļns tipos de documentos p√≥dese escoller imprimir un folleto.

Imprimir un folleto

Opcións

Na lapela Opcións pódense indicar algunhas opcións adicionais para o traballo de impresión actual. Aquí pódese indicar que se imprima nun ficheiro en troques de imprimir nunha impresora.