Novo

Crea un novo documento de LibreOffice.

Para acceder a esta orde...

Escolla Ficheiro - Novo

Icona Novo da barra Estándar (a icona mostra o tipo do novo documento)

Icona

Novo

+F7

Se desexa crear un documento a partir dun modelo, escolla Novo - Modelos.

Un modelo é un ficheiro que contén os elementos de deseño para un documento, incluíndo estilos de formatado, fondos, marcos, imaxes, campos, deseño de páxina e texto.

Icona

A

Función

Icona

Documento de texto

Crea un novo documento de texto (LibreOffice Writer).

Icona

Folla de cálculo

Crea un novo documento de folla (LibreOffice Calc).

Icona

Presentación

Creates a new presentation document (LibreOffice Impress).

Icona

Debuxo

Crea un novo documento de debuxo (LibreOffice Draw).

Icona

Base de datos

Abre o Asistente de bases de datos para crear un ficheiro de bases de datos.

Icona

Documento HTML

Crea un novo documento HTML

Icona

Documento de formulario XML

Crea un novo documento de XForms.

Icona

Documento principal

Crea un novo documento mestre.

Icona

Fórmula

Crea un novo documento de fórmula (LibreOffice Math).

Icona

Etiquetas

Abre o diálogo Etiquetas, no se que se poden estabelecer as opcións para as etiquetas, e a seguir crea un documento de texto novo para as etiquetas (Writer do LibreOffice).

Icona

Tarxetas de visita

Abre o diálogo Tarxetas de visita, no que se poden estabelecer as opcións para as tarxetas de visita e a seguir crea un documento de texto novo (Writer do LibreOffice).

Icona

Modelos

Crea un documento novo empregando un modelo existente.