Teclas de atallo para obxectos de debuxo

Pode crear e editar obxectos de debuxo utilizando o teclado.

Icona Nota

Algunha tecla de atallo podería estar atribuída ao sistema e non estar dispoñíbel para LibreOffice. Tente atribuír teclas diferentes para LibreOffice, en Ferramentas - Personalizar - Teclas, ou no seu sistema.

Para crear e editar un obxecto de debuxo

1. Prema en F6 para navegar ata a barra Debuxo.

2. Prema na tecla de frecha Dereita ata alcanzar a icona dunha ferramenta de debuxo.

3. Se hai unha frecha ao lado da icona, a ferramenta de debuxo abrirá unha barra secundaria. Prema na tecla de frecha cara a arriba ou cara a abaixo para abrir esa barra . A seguir, prema na tecla Dereita ou Esquerda para seleccionar unha icona.

4. Prema +Intro.

O obxecto créase no centro do documento.

5. Para volver ao documento prema +F6.

Pode usar as teclas de frecha para colocar o obxecto no lugar desexado. Para escoller unha orde do menú de contexto, prema en Maiús+F10.

Para seleccionar un obxecto

1. Prema +F6 para entrar no documento.

2. Prema en Tab ata chegar ao obxecto desexado.