Sin Function

Devolve o seno dun ángulo. O ángulo especifícase en radiáns. O resultado está entre -1 e 1.

Mediante o ángulo Alfa, a función Sin devolve o coeficiente da lonxitude do lado oposto dun ángulo e a lonxitude da hipotenusa nun triángulo rectángulo.

Sin(Alfa) = lado oposto ao ángulo/hipotenusa

Sintaxe:

Sin (Número)

Valor de retorno:

Duplo

Parámetros:

Number: Numeric expression that defines the angle in radians that you want to calculate the sine for.

Para converter graos en radiáns, multiplique os graos por Pi/180. Para converter radiáns en graos, multiplique os radiáns por 180/Pi.

grad=(radiant*180)/pi

radiant=(grad*pi)/180

Pi é aproximadamente 3.141593.

Códigos de erro

5 Chamada de procedemento incorrecta

Exemplo:

' In this example, the following entry is possible for a right-angled triangle:

REM O ángulo (en graos) e o seu lado oposto para calcular a lonxitude da hipotenusa:

Sub ExampleSine

REM Pi = 3,1415926 é unha variábel predefinida

Dim d1 As Double

Dim dAlpha As Double

d1 = InputBox("Introduza a lonxitude do lado oposto: ","Lado Oposto")

dAlpha = InputBox("Introduza o ángulo Alfa (en graos): ","Alfa")

Print "A lonxitude da hipotenusa é"; (d1 / sin (dAlpha * Pi / 180))