Tekstiobjekti-palkki

Piirroksissa olevaa tekstiä voi muokata Tekstiobjekti-palkin toiminnoilla. Sen saa esille kaksoisnapsauttamalla piirrosta.

Fontin nimi

Käyttäjä voi valita kirjasimen eli fontin nimen luettelosta tai kirjoittaa sen suoraan.

Useita fontteja voidaan syöttää kerralla puolipistein eroteltuna. LibreOffice käyttää kutakin nimettyä fonttia järjestyksessä, jos edellistä fonttia ei ole saatavilla.

Kuvake, jossa Thorndale-teksti kehyksin

Fontin nimi

Fonttikoko

Käyttäjä voi joko valita luettelosta eri kirjasin- eli fonttikokoja tai kirjoittaa kokonumeron.

Lihavointi

Painikkeella lihavoidaan valittu teksti. Jos kohdistin on sanassa, koko sana lihavoidaan. Jos valinta tai sana on jo lihavoitu, muotoilu poistetaan.

Lihavointikuvake, jossa paksu B

Lihavointi

Kursivointi

Painikkeella kursivoidaan valittu teksti. Jos kohdistin on sanassa, koko sana kursivoidaan. Jos valinta tai sana on jo kursiivia, muotoilu poistetaan.

Kursivointikuvake, jossa kallistettu I

Kursivointi

Alleviivaa

Valittu teksti alleviivataan tai alleviivaus poistetaan .

Alleviivauskuvake, jossa U ja viiva alla

Alleviivaus

Yläindeksi

Valitun tekstin fonttikokoa pienennetään, ja teksti korotetaan jalkalinjan yläpuolelle.

Kuvake

Yläindeksi

Alaindeksi

Valitun tekstin fonttikokoa pienennetään ja teksti alennetaan jalkalinjan alapuolelle.

Kuvake

Alaindeksi

Vasen

Valitut kappaleet tasataan sivun vasempaan marginaaliin.

Tasauskuvake, jossa rivit vasemmalta tasan

Tasaus vasemmalle

Keskitetty

Valitut kappaleet keskitetään sivulla.

Tasauskuvake, jossa rivit keskitetty

Oikea

Valitut kappaleet tasataan sivun oikeaan marginaaliin.

Tasauskuvake, jossa rivit oikealta tasan

Tasaus oikealle

Tasattu

Valitut kappaleet tasataan sivun vasemmasta ja oikeasta marginaalista. Tarvittaessa voidaan määrätä myös kappaleen viimeisen rivin tasaus valitsemalla Muotoilu - Kappale - Tasaus.

Tasauskuvake, jossa rivit  tasan molemmista päistään

Tasattu

Aasialaisten kielten tuki

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Language Settings - Languages.

Tekstin suunta vasemmalta oikealle

Specifies the horizontal direction of the text.

Kuvake

Tekstin suunta vasemmalta oikealle

Tekstin suunta ylhäältä alas

Specifies the vertical direction of the text.

Kuvake, jossa nuolia alas ja A-kirjain

Tekstin suunta ylhäältä alas

Valitse kaikki

Selects the entire content of the current file, frame, or text object.

Kuvake, jossa tekstiarkin rivit korostettu

Valitse kaikki

Fontti

Vaihdetaan valittujen merkkien fonttia ja fontin muotoilua.

Icon

Fontti

Kappale

Valitun kappaleen sisennykset, sana- ja rivivälit sekä tasaukset voidaan määrittää tässä toiminnossa.

Icon

Kappale