Tekstitaulukon sarakkeiden ja rivien koon muuttaminen

KÀyttÀjÀ voi muuttaa taulukon solujen ja sarakkeiden leveyttÀ sekÀ taulukon rivien korkeutta.

Kuvake

Rivit ja sarakkeet voidaan myös jakaa tasavÀlisiksi kÀyttÀmÀllÀ Optimoi-työkalupalkin kuvakkeita Taulukko-palkissa.

Sarakkeiden ja solujen leveyden muuttaminen

Sarakeleveyden muuttaminen

Tee jokin seuraavista:

Huomautus-kuvake

NuolinÀppÀinten toiminnan voi mÀÀrÀtÀ valitsemalla - LibreOffice Writer - Taulukko ja tekemÀllÀ tarvittavat asetukset Taulukon kÀsittely nÀppÀimistöllÀ -alueella.

Soluleveyden muuttaminen

PidÀ painettuna ja paina sitten Vasenta tai Oikeaa nuolinÀppÀintÀ.

Rivikorkeuden muuttaminen

Rivikorkeuden muuttamiseksi sijoita kohdistin rivin soluun, pidÀ painettuna -nÀppÀintÀ ja paina sitten YlÀ- tai AlanuolinÀppÀintÀ.

Koko taulukon koon muutos

Taulukon leveyden tai korkeuden muuttamiseksi tee jokin seuraavista:

Vihje-kuvake

Tekstin rivittÀmiseksi taulukon sivuilla ja taulukoiden jÀrjestÀmiseksi vierekkÀin pitÀÀ taulukko lisÀtÀ kehykseen. Napsautetaan taulukon sisÀllÀ painetaan kahdesti +A koko taulukon valitsemiseksi ja valitaan sitten LisÀÀ - Kehys.

Huomautus-kuvake

HTML-sivujen taulukoissa ei ole kÀytettÀvissÀ kaikkia ominaisuuksia tai komentoja, jotka ovat saatavilla ODF-sivujen taulukoille.

Rivien ja sarakkeiden muuttaminen nÀppÀimistöÀ kÀyttÀen

Taulukon rivien ja sarakkeiden lisÀÀminen ja poistaminen nÀppÀimistöÀ kÀyttÀen

Solujen yhdistÀminen ja jakaminen

Viivaimien kÀyttö